'ALI IZ POŠTOVANJA NEĆU TO GOVORITI...' / Milanović o grafitima: 'Možda HDZ stoji iza toga. Nisam ja Putina zvao u Zagreb, već Grlić Radman'

Image
Foto: Screenshot RTL Direkt/Tomislav Miletic/PIXSELL

'Znam koliko nas se discipliniralo i svaki put upozoravalo i maltretiralo, predsjednika Tuđmana prvog, da se ne koristi neki pozdrav koji je kontaminiran zbog suradnje s nacistima i prekoračenja nekih nacističkih praksi i metoda. Ista je stvar sa Slava Ukrajini. Što recimo nedostaje pozdravu 'Domovini vjerni?' Meni je to najljepši pozdrav. Imaš deset varijacija koje mogu biti jasne i da ne štete Hrvatskoj', objasnio je Milanović

10.6.2023.
14:11
Screenshot RTL Direkt/Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović položio je vijenac kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana te sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane Velog vrha, najveće pješačke bitke Domovinskog rata u Cetinskoj krajini.

Tim povodom Predsjednik Republike odlikovao je Redom Nikole Šubića Zrinskog, za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu, 16. domobransku pukovniju Sinj u Domu kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, dao je izjavu za medije.

Image
ISPALJEN PROJEKTIL NA IGRALIŠTE /

Prošlo je 30 godina od masakra nad hrvatskom djecom u Vitezu. Milanović: 'Bol i tuga njihovih obitelji neće prestati'

Image
ISPALJEN PROJEKTIL NA IGRALIŠTE /

Prošlo je 30 godina od masakra nad hrvatskom djecom u Vitezu. Milanović: 'Bol i tuga njihovih obitelji neće prestati'

Novinari su ga prvo pitali oko sutrašnjih prijevremenih izbora u Crnoj Gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim da se pačaju u naše poslove tako da što sami izaberu, to će imati. To je najpoštenije. Znam koliko su prčkali po Hrvatskoj, to i dalje pokušavaju, ja to ne projiciram na druge države. Volio bih da pobijedi nekakva racionalna proeuropska struja u Crnoj Gori, ali svi se tako predstavljaju, to je jedan festival mimikrije i ja se nadam da će pobijediti bolji, a ne lošiji", rekao je Milanović.

Komentirao je pozdrav "Slava Ukrajini" za koji je rekao da ima istu povijest kao i poklič "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam koliko nas se discipliniralo i svaki put upozoravalo i maltretiralo, predsjednika Tuđmana prvog, da se ne koristi neki pozdrav koji je kontaminiran zbog suradnje s nacistima i prekoračenja nekih nacističkih praksi i metoda. Ista je stvar sa Slava Ukrajini. Što recimo nedostaje pozdravu "Domovini vjerni"? Meni je to najljepši pozdrav. Imaš deset varijacija koje mogu biti jasne i da ne štete Hrvatskoj", objasnio je Milanović pa dodao:

"Idemo gledati interes zemlje, ne se blamirati. Kad mi netko dođe u skupštinu grada, na dodjelu godišnjih nagrada i iz čistog mira zloupotrijebi domaćinstvo i moju nazočnost i urla "Za dom Spremni", "Slava Ukrajini", onda ja to moram osuditi na najpristojniji mogući način. Pozivam i hrvatske političare da to ne rade, dodao je predsjednik i poručio da takve stvari u svojoj domovini ne trpi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je rekao kako iza grafita koji ga uspoređuju s Putinom stoje vandali koji uništavaju privatnu i javnu imovinu.

"Ukrajinci sigurno ne stoje iza toga, možda HDZ stoji, ali s obzirom na to da mi je domaćin danas čovjek koji je član HDZ-a iz poštovanja prema njemu neću to govoriti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ja Putina zvao u Zagreb krajem siječnja 2022., već Grlić Radman i to u moje ime, preko Lavrova. Čovjek je valjda krivo se ukrcao na tramvaj i umjesto da izađe na Črnomercu, otišao do Moskve. Ruski tenkovi su već bili zagrijani na 70 stupnjeva. Ukrajina se borila za svoje mjesto i reputaciju i prije ruske agresije. Prva dama Ukrajine je organizirala nekoliko performansa. Jedino je moja žena svaki put bila, nije bila Plenkovićeva. Kada sam vidio da je "đava sriću odnio", onda sam se povukao. To se u jednom trenutku počelo pretvarati u nešto ludo, u tome ne želim sudjelovati", tvrdi predsjednik.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo