OBRAĆANJE BUDUĆEG PREMIJERA /

Milanović: Nećemo vas iznevjeriti, obećajem to!

Opreznim govorom, prepunim zahvala i obećanja, obratio se budući hrvatski premijer Zoran Milanović svojim suradnicima, simpatizerima i biračima.

5.12.2011.
1:03
VOYO logo

Zoran Milanović pojavio se nešto prije 23 sata u zagrebačkoj Muzeju suvremene umjetnosti, gdje je smješten izborni stožer pobjedničke Kukuriku koalicije. Iako je djelovao pomalo suzdržano, nastojeći biti odmjeren, blaga euforija nije mogla proći nezamijećeno.

"Četiri stranke jedna vizija. Okupili smo se da bi napravili nešto dobro za Hrvatsku. Danas su nam građani dali šansu. Nećemo iznevjeriti, obećavam to", rekao je odmah na početku govora Zoran Milanović.

Nastavio je rekavši kako je Kukuriku koalicija uspjela okupiti u teškoj krizi veliki broj građana, ali tu posao tek počinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podrška je velika, ali nije apsolutna. To nas ne obvezuje, ali upozorava. Obveze imamo prema svima. Sličnih smo nazora, ali poštujemo drugačije. Prema rezultatima ispada da smo dobili natpolovičnu većinu u parlamentu. Jedan mandat gore ili dolje, svejedno je", rekao je budući premijer.

Priznao je kako namjeravaju pozvati na suradnju sve koji misle da mogu doprinijeti.

"Nećemo to raditi na tajan ili prijetvoran način, već sasvim otvoreno. Gotovo je zavijek", izjavio je kako neće biti više političkih spletkarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se u svom pobjedničkom govoru i Europske unije, u koju će upravo njegova vlada uvesti Hrvatsku.

"Hvala svima koji su dali doprinos na ulasku u Europsku uniju. Svi su radili koliko su najbolje znali. Čeka nas veliki izazov i tu vidimo veliku šansu. Šansu da se gradimo, budemo uspješni i da razvijemo samopoštovanje, a to možemo samo temeljem rezultata", nastavio je.

Veliki aplauz je zaradio zahvalivši se svima koji su radili na hrvatskom ulasku u EU, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

"Učinit ćemo sve da se u Hrvatskoj dobro živi. Našim suparnicima želim da u Saboru radimo zajedno za Hrvatsku, koliko je to moguće. Politika je konfliktna, ali ne moramo se vrijeđati. Na kraju ćemo odluke donositi za Hrvatsku. Za naše uspjehe i greške, odgovorni smo mi", zaključio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da kreću na posao, te poručio da ne smiju iznevjeriti Hrvatsku. Onima koji nisu dali podršku poručio je da će činiti sve da budu i njihova dobra vlast.

Među čestitarima su se našle brojne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske.

Mirko Filipović, koji je bio jedan od onih koji su htjeli proslaviti pobjedu zajedno s Kukuriku koalicijom, priznao je kako očekuje promjene kao i svi ostali građani ove zemlje.

Odvjetnik Anto Nobilo rekao je kako je bilo lako pobijediti na ovim izborima jer su poraženi svakako bili uzdrmani i bez kampanje, ali Kukuriku koaliciju sada čeka velik posao.

"Čeka ih velik posao i velika su očekivanja od njih jer ova podrška se lako može istopiti", bio je oprezan Nobilo.

Zdenka Kovačiček, kao članica HNS-a, poetski je poručila je kako se 'sunce ponovno rađa te da očekuje boljitak'.

Bivši predsjednik Stipe Mesić je izjavio kako je ovakav rezultat očekivan, ali je također dodao kako se radi o prijelomnom trenutku za hrvatsku demokraciju.

"HDZ se može konačno pretvoriti u građansku stranku. Dakle, od pokreta postaju stranka. I to je jako korisno za njih. Što se tiče izbornih pobjednika, morat će provoditi teške odluke, ali ovaj veliki uspjeh pomoći će im da građani shvate koji su efekti tih mjera", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo