Milanović: Nećemo biti populisti poput HDZ-a

SDP-ovci u subotu obilježavaju petu godišnjicu od smrti prvog predsjednika stranke Ivice Račana.

28.4.2012.
11:35
VOYO logo

Tema sjednice bili su unutarstranački izbori koji su najavljeni za sredinu svibnja. SDP-ovci će se natjecati za potpredsjedničke i niže stranačke pozicije, dok premijer i predsjednik stranke Zoran Milanović neće imati protukandidata.

Inače, uoči sjednice Milanović je rekao kako su nova poskupljenja bila nužna te da ne žele biti populisti poput HDZ-a. Istaknuo je da vjeruje kako je SDP u posljednjih 100 dana napravio dosta i da je dokazao da se može mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke su odluke bile nužne, no još smo na početku jer reforme tek počinju", rekao je Milanović. "U Hrvatskoj nisu smanjivane plaće, govorimo o javnom sektoru, nije bilo nikakvih ozbiljnih rezova i mi ćemo pokušati nastaviti na takav način. Međutim, jamstava u ovoj teškoj situaciji ni zašto nema. Morat ćemo se borit sami za sebe", kazao je.

'Vjerujem da radimo dobre stvari'

Što se tiče poskupljenja cijena energenata, Milanović je istaknuo da se one nisu dugo mijenjale te se zapitao da li u takvim situacijama treba biti populist i ponašati se kao da se ništa ne događa ili djelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da radimo dobre stvari", zaključio je Milanović i poručio da se raduje novom stranačkom vodstvu naglasivši kako je njihova glavna odgovornost Hrvatska.

SDP-ovci su prisjetili i svog prvog predsjednika Ivice Račana, kojem su u subotu ujutro na grob položili buket crvenih ruža. Račan je umro u Zagrebu 29. travnja 2007. godine od posljedica karcinoma bubrega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo