'Milanović ne želi pomoći jer se boji gubitka popularnosti'

Unatoč pritiscima sa svih strana, Vlada neće odustati ni od jedne mjere iz svog Programa gospodarskog oporavka, poručila je poduzetnicima predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

16.6.2010.
0:46
VOYO logo

arti-201006150650006''Ivica Mudrinić je često govorio o leadershipu. Nadam se da ovime ispunjavam taj mali uvjet'', rekla je premijerka Jadranka Kosor pred 200 poduzetnika okupljenih na radnom ručku u zagrebačkom hotelu Antunović.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca nisu krili zadovoljstvo dosadašnjim Vladinim potezima na smanjenju neporeznih davanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samo dva mjeseca donijeta je odluka o smanjenju naknade za šume, članarine turističkim zajednicama, vodnog doprinosa i spomeničke rente.

No, iako u to spada i smanjenje RTV pristojbe, koju je Vlada najavila za 1. kolovoza, odluka je odgođena za 1. listopada. Ta je pristojba veliko opterećenje za hotelijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li s s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem postići dogovor o bitnim ekonomskim pitanjima, Kosor je rekla da od kada vodi Vladu, poziva parlamentarne stranke na dogovor o ključnim pitanjima.

arti-201006140742006''Puno bi jednostavnije bilo donijeti odluku o smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi za pet posto ako postoji konsenzus vladajućih i oporbe. Moj poziv za dogovor i dalje stoji, no sumnjam da će do njega doći. Neki ljudi boje se gubitka popularnosti ako dignu ruku za nepopularne mjere. Mislim da to nije dobro i da se oko bitnih stvari moramo dogovoriti. Od toga nitko ne može imati štete. Nije dobro da se ljudima šalje poruka kako će im se, kada oporba dođe na vlast, vratiti povlastice jer za tako nešto jednostavno nema novca'', rekla je Kosor Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006140183006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo