Milanović ne može voditi i stranku i državu

Dok Linić tvrdi da Milanović, ako SDP pobijedi na parlamentarnim izborima, neće moći istovremeno voditi i stranku i državu, njegove kolege iz vrha stranke s tom se tvrdnjom ne slažu.

18.8.2011.
11:00
VOYO logo

SDP-ovci su ovih dana podijeljeni oko toga treba li Zoran Milanović nakon pobjede na izborima uz premijersku fotelju zadržati i onu predsjednika stranke. Da ta ideja nije tako dobra izjavio je za tjednik Globus veteran te stranke Slavko Linić.

"Ne može se voditi u isto vrijeme stranku i državu, to je moje osobno mišljenje, nisam o tome razgovarao s ljudima iz stranačkog rukovodstva", kaže Linić temeljeći svoje tvrdnje na iskustvu iz 2000. I tada se, kaže, razgovaralo o opciji da Ivica Račan nakon preuzimanja Vlade prepusti nekom drugom kormilo stranke, no to nije prihvaćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila pogreška koju SDP ne smije ponoviti", kaže Linić.

'Probleme u Račanovoj Vladi stvarali su upravo oni stranački šefovi koji nisu sjedili u Vladi'

Njegove navode sam šef stranke nije želio komentirati. No, za ljude iz vrha SDP-a, ali i druge dužnosnike te stranke nema dvojbe: "Stranka ne može biti odvojena od Vlade i Milanović, kad postane premijer, mora ostati i predsjednik stranke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Milanović ne bude predsjednik stranke, a imat ćemo koalicijsku Vladu koju će činiti četiri stranke?! To jednostavno ne bi bilo dobro", reakcija je jednog od članova iz vrha SDP-a koju prenosi Jutarnji list, dok njegov drugi kolega ističe kako su probleme u Račanovoj Vladi stvarali upravo oni stranački šefovi koji nisu sjedili u Vladi.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić vrlo je jasna: predsjednik stranke mora biti premijer. A s njom se slažu i članovi Predsjedništva Zvonimir Mršić i Željka Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107200696006 arti-201107180457006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo