bez dlake na jeziku / Milanović ne bira riječi: 'Neka se Orešković ne uvrijedi, ali on je doista slučajni mandatar'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik vlade na odlasku i šef SDP-a osvrnuo se na svom Facebooku na pregovore o sastavljanju vlade, ali i mandatara Tihomira Oreškovića

8.1.2016.
14:17
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović priznao je u intervjuu za Novi list da nikada nije želio pristati na tripartitnu Vladu tijekom pregovora s Mostom te da je potpisao sporazum tek kada je Karamarko to odbio učiniti.

"Igrao sam igru i to pošteno. Kao najjača strana u tim pregovorima htjeli smo znati kamo to vodi, a opcija su bili i novi izbori. Na kraju je Most ili netko u njihovo ime donio ovakvu odluku i neka im bude tako", rekao je Milanović za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li na tom sastanku prevario šefa HDZ-a, Milanović je rekao kako su te optužbe 'jadne i djetinjaste' te da ako ga je prevario, onda je Karamarko 'prvi kojeg je uspio zavaljati'.

Milanović je rekao i da je postoji mogućnost da koalicija Hrvatska raste preuzme vlast bez novih izbora. "Ne želim spekulirati, ali ovo što se događa u Hrvatskoj, ta Vlada koja se sastavlja, nije normalno. Zato moramo u svakom trenutku biti spremni ponuditi se Hrvatskoj",  rekao je šef SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je i da će se opet kandidirati za predsjednika SDP-a. 

Milanović se u četvrtak na i svom Facebooku osvrnuo na intervju u Novom listu, odnosno prokomentirao je novog mandatara i trenutne pregovore o sastavljanju vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novinar Novog lista upitao me što mislim o tekućim pregovorima za sastavljanje Vlade. Što će biti dalje? Ne znam kako će završiti ova zabavna priča. Sjećate li se kad sam govorio o slučajnoj državi, eto, sad imamo slučajnog mandatara. Da se čovjek ne uvrijedi, ali on je doista slučajni mandatar. Hrvatska je prestala biti slučajna država, no uvijek postoji opasnost od vraćanja na staro ili još gore od toga. Gospodin Orešković čak ne sudjeluje niti u pregovorima o strukturi Vlade. Ako će njegova riječ biti zadnja, znači da neće biti prva, a to je loše!", napisao je Milanović na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo