Milanović na bosanskoj turneji

Premijer Zoran Milanović nalazi se u BiH, u svom prvom službenom posjetu nekoj zemlji kao premijer.

27.2.2012.
9:05
VOYO logo

Bosna i Hercegovina prva je država koju će premijer Zoran Milanović službeno posjetiti. Domaćin mu je bosanskohercegovački kolega Vjekoslav Bevanda, inače prvi Hrvat na premijerskoj dužnosti u BiH.

Za premijera Milanovića, Bevanda je rekao da dolazi kao prijatelj BiH, što je zaključio dok je pratio njegov rad u predizbornoj kampanji, a i nakon što je formirana Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naravno da nećemo trošiti vrijeme, a da ne otvorimo pitanja koja su dugo sporna i mislim da je ta bilaterala posljednje dvije godine bila u zastoju'', istaknuo je.

Dogovor o autocesti

''Ono što će vjerojatno biti glavna tema naših razgovora je jadransko-jonska autocesta koja povezuje RH do luke Drač. To je nekoliko puta istaknuo i ministar Milanović, a ja dijelim njegovo mišljenje. To je šansa i za nas i za RH da otvorimo javne radove te primjer kako treba surađivati'', rekao je Bevanda za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je poznato da je najveće tržište Hrvatske BiH. Smatra da ako se BiH adekvatno pripremi, granični prijelazi i slično, da se suradnja dviju zemalja može unaprijediti.

Hrvatski premijer danas i sutra posjetit će Sarajevo, Vitez, Široki Brijeg i Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim razgovora s domaćinima, predviđeni su i sastanci s predsjedateljima i zamjenicima predsjedatelja obaju domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te Predsjedništvom BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo