MILANOVIĆ KREĆE U SLUŽBENE POSJETE: / Najprije će brodom u Crnu Goru pa u Rusiju, Sloveniju, Bugarsku i Austriju

Image
Foto: Pixsell

Predsjednik će se na brod 'Omiš' Hrvatske ratne mornarice ukrcati u Cavtatu, a odlučio se za plovidbu do Boke kotorske jer smatra da treba naglašavati hrvatsku pomorsku tradiciju i komponentu

20.6.2020.
8:08
Pixsell
VOYO logo

Službeni posjetom Crnoj Gori, kamo će otploviti brodom HRM-a, predsjednik države Zoran Milanović u ponedjeljak počinje dvotjedno razdoblje bogato vanjskopolitičkim aktivnostima. Milanović će u Crnu Goru stići brodom "Omiš" Hrvatske ratne mornarice. Uplovit će u luku u Tivtu, a zatim se uputiti na Cetinje gdje će ga svečano dočekati crnogorski kolega Milo Đukanović.

Predsjednik će se na "Omiš" ukrcati u Cavtatu, a odlučio se za plovidbu do Boke kotorske jer smatra da treba naglašavati hrvatsku pomorsku tradiciju i komponentu, kažu na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ KREĆE NA SVOJU PRVU PREDSJEDNIČKU TURNEJU: /

Posjetit će Crnu Goru, Austriju, Sloveniju, a dobio je poziv i iz još jedne zemlje

Image
MILANOVIĆ KREĆE NA SVOJU PRVU PREDSJEDNIČKU TURNEJU: /

Posjetit će Crnu Goru, Austriju, Sloveniju, a dobio je poziv i iz još jedne zemlje

U Moskvu na tradicionalnu vojnu paradu

S Đukanovićem će razgovarati bilateralnim odnosima i stanju u regiji, ali i o pandemiji koronavirusa. Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima. Potom će se uputiti u Podgoricu gdje ga očekuju susreti s predstavnicima petnaestak hrvatskih tvtrki u Crnoj Gori, među kojima su Ina, Podravka, Cemex.

U utorak će razgovarati s predsjednicima crnogorske vlade i parlamenta Duškom Markovićem i Ivanom Brajovićem i zatim se vratiti u Boku na susrete s predstavnicima crnogorskih Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović odmah po završetku službenog posjeta Crnoj Gori putuje u Moskvu na tradicionalnu vojnu paradu u povodu Dana pobjede koja se trebala održati 9. svibnja, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Novi datum održavanja parade je 24. lipnja, točno na 70. godišnjicu prve.

Susrest će se s Putinom na marginama parade

Na marginama je planiran i bilateralni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Hrvatska želi imati dobre odnose s Rusjiom i ovo je simbolični čin u tom smjeru, ističu na Pantovčaku. Poslije Moskve, Milanović će već 29. lipnja sudjelovati na sastanku Procesa Brdo-Brijuni u Sloveniji, a potom na početku srpnja putuje u službeni posjet Bugarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također u srpnju, 7. i 8., sudjelovat će u Beču na trilaterali Austrija-Slovenija-Hrvatska čija je tema EU nakon covida-19.

Početkom rujna predsjednik će službeno u Njemačku, a u listopadu planira ići na Inicijativu triju mora u Estoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od posjeta i susreta bili su dogovoreni prije pandemije novog koronavirusa. Iako su svi novi datumi potvrđeni, njihovo održavanje ipak će ovisiti o razvoju situacije s obzirom na pandemiju covida-19, kažu na Pantovčaku.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo