o tome ne želim slušati / Milanović: Između 'Za dom spremni' i 'Slava Ukrajini' nema razlike. A ovo je poklič najradikalnijih ukrajinskih šovinista

Image

Netko je ovdje zagalamio 'Slava Ukrajini'. Kao predsjednik mučim se kao Isus da pokliče poput 'Za dom spremni' stavim tamo gdje im je mjesto. Između 'Za dom spremni' i 'Slava Ukrajini' nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima, pobili stotine tisuća Poljaka i Židova

31.5.2023.
14:25
VOYO logo

Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele javnih priznanja Grada Zagreba.

Komentirajući predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Milanović je na početku svog obraćanja kazao: "Neka dođe u centar grada i kazni sve koji nisu izvjesili zastavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike je potom komentirao i svoju alergiju rekavši da se možda kosi malo manje.

"Trebalo bi češće, imate ambroziju, ljudi pate od toga, nisam na to alergičan, za sada, to se mijenja iz godine u godinu. Imam respiratorne alergije. Ovo s alergijama je davno regulirano i postoji sankcija za ne košenje ambrozije konkretno", govori Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SRBI TO MORAJU PRIHVATITI' /

Milanović: 'Treba prestati ponavljati da je Kosovo Srbija. Nije brate, gotova stvar'

Image
'SRBI TO MORAJU PRIHVATITI' /

Milanović: 'Treba prestati ponavljati da je Kosovo Srbija. Nije brate, gotova stvar'

Komentirajući Dan hrvatske vojske, predsjednik Republike je kazao kako je dovoljno što iznosimo oružje svaki put pred obitelji. "S jedne strane je lijepo što je vojska međunarodna s druge strane djeca od početka gledaju oružje. Oružje i vojska treba biti tamo gdje mu je mjesto", kazao je.

"Netko je ovdje zagalamio 'Slava Ukrajini'. Kao predsjednik mučim se kao Isus da pokliče poput 'Za dom spremni' stavim tamo gdje im je mjesto. To znači maknut ih. Nemoj raditi štetu. Između 'Za dom spremni' i 'Slava Ukraini' nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima, pobili stotine tisuća Poljaka i Židova što su stigli, to je činjenica. O tome ne želim slušati u Hrvatskoj. To što su se neki lideri, posebno u Kanadi, navukli na to, ja neću. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Slava hrvatskim braniteljima, domovini vjerni, slava Hrvatskoj. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje", kaže predsjednik Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nam radi štetu. Jeste vidjeli da je komemoracija u Bleiburgu, koji je događaj tragičan, to je zločin, ako to nekim ljudima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao netko drag, bitan, nedužan, onda postoji dosta načina da se to komemorira na civiliziran, građanski način, s nekom vrstom prkosa i otpora", dodaje.

"Da se malo pristojnije ponašalo, da se nije provociralo Austrijance, to je moglo i dalje biti u Austriji. Nepotrebno, ali kao borac za nekakve građanske vrijednosti, to je borba protiv tiranina, za par dana će biti godišnjica bitke na Sutjesci, je l' to antifašizam? Meni je", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i dodijeljene nagrade Grada Zagreba, na pitanje da su podijeljene ideološkom ključu predsjednik Republike je kazao: "Jesu, ali to ne znači da su pogrešno dodijeljene. Gledao sam neke goste koji demonstrativno nisu aplaudirali, u nekoliko navrata, da ga ne bi netko snimio, da ga šef ne ispegla. Ne bi trebalo biti tako. Od toga se radi ideologija".

"Nitko normalan nije zagovornik pobačaja, odnosno prekida trudnoće, ali postoje situacije i u krajnjoj liniji to je žensko tijelo", dodao je Milanović naglasivši da je u tim stvarima loše biti isključiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekad treba shvatiti da postoje granice ljudske nemoći, da je potrebna pomoć. Biti kategoričan u tim stvarima znači ultimativno biti nepravedan", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo