Milanović iz zlatne krletke: Ne vidim se s frendovima

14.8.2012.
8:18
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović godišnji odmor provodi na Hvaru u društvu supruge i sinova. Iako je na odmoru, doznaje se da svakodnevno razgovara sa svojim suradnicima i ministrima.

Tako u isto vrijeme dok pojedini stručnjaci najavljuju vrlo lošu situaciju za građane najesen, Milanović uvjereno poručuje da Radimir Čačić i Slavko Linić dobro znaju što rade i ne vjeruje da ćemo trebati MMF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić izgara i to za javno dobro

''Čovjek je pun iskustva i znanja. Ima silnu energiju i, konačno, prvi put radi posao za koji je najkvalificiraniji'', rekao je Milanović o Liniću.

''Čačić izgara za svoj posao i to radi za javno dobro i opći interes'', dodao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će nagodinu izgledati isto, ali zato za deset godina...

Rekao je da je ovo godina konsolidacije te da će već od iduće biti bolje, a ujedno je najavio rast, jer tako prognoziraju pokazatelji. Upitan kako će Hrvatska izgledati za godinu dana, premijer odgovara – isto.

"Ali za deset godina, i tome ću posvetiti svoju političku karijeru, želim da Hrvatska bude zemlja s jasno definiranim pravcima razvoja i sektora rasta, a to su turizam, poljoprivreda i određene tehnološki napredne industrije", kazao je Milanović dodajući da očekuje i razvijen promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulagat će se primjerice u luke do kapaciteta od nekoliko milijuna kontejnerskih jedinica, uskoro će se odlučiti čijim će se kapitalom graditi "vrhunski projekt" LNG terminal na Krku, a Hrvatska će, kaže, čak biti u mogućnosti ubirati i položajnu rentu.

Transparentno, ne može biti jasnije

Sinišu Hajdaša DončićaKrunoslava Šamsa Obranio je i ministra prometa . Imenovanje je za premijera transparentno i "ne može biti jasnije", a motivirano je time što je Šems stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanoviću nije jasno "zašto je za to mjesto raspisivan natječaj, čovjek je, pojednostavljeno rečeno, trebao otići u prekomandu".

Novinarima Jutarnjeg lista je ujedno otkrio da se još uvijek čuje i vidi s bivšom ministricom zaštite okoliša Mirelom Holy te dodaje da su dobri prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje su naši?

Izjavio je i da većina njegovih rođaka iz Dalmacije ne radi, no poznaje i "puno SDP-ovaca bez posla".

"Neki i pitaju gdje smo mi jer vide stranku kao izvor posla. Pitaju – gdje su naši? Naši su na vrhu piramide, tamo gdje se preuzima odgovornost upravljanja nekim složenim sustavima", odgovorio je na pitanje o poznavanju nezaposlenih stranačkih kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatna krletka

Postavljeno mu je i pitanje osjeća li se kao talac u zlatnoj krletki u Bakarićevoj vili na Hvaru. Odgovara da je u kući ugodno, ali i da je njegovoj djeci pomalo dosadno jer nema njihovih prijatelja.

"Privatnost je, naravno, bitno narušena, no to je promjena na koju sam računao", dodaje. Emila Tedeschija Šefa Atlantic Grupe .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera su upitali je li točno da često vozi bicikl te juri li, kao što se priča, i do 70 kilometara na sat.

"Ne vozim baš toliko često, jednom tjedno, toliko da se investicija isplati", odgovara Milanović. Na tvrdnju novinara da, ukoliko se radi o istom biciklu koji je Milanović imao prije nego je pobijedio na izborima, investicija i nije tolika jer je to jeftin bicikl, premijer odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nije to više taj bicikl. Kupio sam novi, a onaj koji sam dobio od frenda, dao sam sinu. a vozim, kao što rekoh, jednom tjedno. Na Sljeme. Kilometraža nije velika, ali je visinska razlika u pitanju, tisuću metara. Penjem se makadamom i kroz šumu. Ne spuštam se 70 na sat nego sporije i po dobrom asfaltu", kaže Milanović, dodajući kako nije sklon toj vrsti hazarda, odnosno opasnoj vožnji biciklom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo