TO NEĆE TOLERIRATI / Milanović i Čačić kaznili Habuša - samo riječima

Iako je Kukuriku koalicija došla DIP-u predati kandidacijske liste za parlamentarne izbore, novinare je najviše zanimao komentar prometne nesreće friškog varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša.

14.11.2011.
13:39
VOYO logo

Kukuriku koalicija u ponedjeljak je DIP-u predala kandidacijske liste za parlamentarne izbore, a novinare su zanimali i komentari čelnika Kukuriku koalicije na prometnu nesreću koju je pijan proteklog vikenda izazvao HNS-ovac i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i hoće li on zbog toga snositi posljedice.

Predsjednik SDP-a  Zoran Milanović rekao je kako kako za ponašanje varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša nema razumijevanja ni opravdanja, ali odluku o tome prepušta kolegama iz HNS-a. "Ukoliko budem predsjednik Vlade takvo ponašanje ni na kojoj razini ni od koga neću tolerirati i za njega imati razumijevanja. To vrijedi za sve", bio je kategoričan Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, kojeg inače očekuje suđenje zbog prometne nesreće u Mađarskoj, složio se s Milanovićem. "Takvo ponašanje se ne može tolerirati. Ovo je jedna nedopustiva pogreška koju si gradonačelnik jednog grada, i ne samo on, ne smije dopustiti", kaže Čačić.

Dodaje kako ovog trenutka neće tražiti da Habuš odstupi s mjesta varaždinskog gradonačelnika, kao ni s izborne liste u trećoj izbornoj jedinici na kojoj se Habuš nalazi, a koja je, dodaje čelnik HNS-a, usuglašena prije deset dana odlukom Izvršnog odbora i kao takva je nepromjenjiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek će odgovarati za prometni prekršaj, ali ovdje nije riječ samo o prometnom prekršaju, nego o činjenici da se u ovoj zemlji ne može javna osoba voziti pod utjecajem alkohola u automobilu. Svaka daljnja takva pogreška će biti sankcionirana i od same stranke", rekao je Čačić. Ističe kako će Habuš pak svojim biračima u idućih godinu i deset mjeseci morati dokazati da je svjestan svoje pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo