'DIPLOMATSKA BERBA' / Milanović došao u Jasku zbog podrške i respekta prema uspjehu: 'Ovdje se proizvodilo puno vina, ali dosta niske kvalitete'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bilo bi jako lijepo kada bi to bio nekakav model i pokazatelj za hrvatski napredak u cjelini, ali ovo su male vinarije, mala proizvodnja koja se prodaje uglavnom 'on the spot' ili po restoranima, dodao je Milanović

7.10.2021.
14:37
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je u četvrtak u 'Diplomatskoj berbi' u Jaski kako bi podržao uspjeh tog kraja i istaknuo da je to "rezultat rada i svijesti da dobar rezultat mora biti spoj tradicije i modernosti". 

Šesta po redu "Diplomatska berba" u Jaski organizirana je za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj kako bi upoznali vinare i vrhunsku kvalitetu vina iz tog kraja. Ove godine je održana u vinogradu obitelji Kurtalj na Plešivici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje sam radi podrške i respekta uspjehu koji se dogodio u zadnjih 30 godina, a rezultat je rada i svijesti da dobar rezultat mora biti spoj tradicije i vrlo važno - modernosti", istaknuo je hrvatski predsjednik.

Ponovio je da se u tom kraju proizvodilo puno vina, ali "dosta niske kvalitete". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I bilo bi jako lijepo kada bi to bio nekakav model i pokazatelj za hrvatski napredak u cjelini, ali ovo su male vinarije, mala proizvodnja koja se prodaje uglavnom 'on the spot' ili po restoranima", dodao je. 

'Biti kardinal nije bila samo vjerska dužnost, nego na neki način i politička'

Milanović je istaknuo da su iz ovog kraja "dva hrvatska kardinala, zagrebačka kardinala i nadbiskupa", a s obzirom na to "koliko je malo kardinala bilo u posljednjih sto i pedeset godina", predsjednik smatra da je to "natprosječna zastupljenost" i da "nije slučajno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što znate, Hrvatska nije imala slobodan, liberalno demokratski sustav barem 50 i više godina i biti kardinal nije bila samo vjerska dužnost, nego na neki način i politička", nastavio je Milanović.

Dodao je da je Jaska bila "i jedan od centara političkog organiziranja hrvatskog seljaštva" i spomenuo Vladka Mačeka kao "jednog od najistaknutijih političkih lidera" koji je bio iz Jastrebarskog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo