'svima koji sutra slave' / Milanović čestitao Božić pravoslavcima: 'Svi koji Hrvatsku smatraju domom moraju osjetiti solidarnost'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija

Unaprijed je izrazio lijepe želje svim hrvatskim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti. Naglasio je da je predstojeći blagdan prilika da pokažemo da smo uređeno i tolerantno društvo

6.1.2024.
13:48
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj božićnu čestitku povodom sutrašnjeg blagdana. Prenosimo je u cijelosti.

"Svim hrvatskim građankama i građanima, pravoslavnim vjernicima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića tradicionalno je prigoda u kojoj se okuplja obitelj i pokazuje briga i ljubav prema najbližima, stoga od srca želim svima koji slave da blagdan dočekaju i provedu u miru i veselju obiteljskog druženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstojeći blagdan prilika je i da svi mi kao zajednica pokažemo da smo uređeno i tolerantno društvo koje će iskreno i u duhu međusobnog razumijevanja proslaviti Božić s našim susjedima i prijateljima, sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere. Svi ljudi koji Hrvatsku smatraju svojim domom moraju svakodnevno, a pogotovo u dane blagdana, osjetiti duh božićne poruke - solidarnost i ljudsku dobrotu.

U nadi da ćemo još iskrenije i spremnije nastaviti graditi našu Domovinu kao društvo jednakih prava i mogućnosti za sve hrvatske ljude, čestitam Božić svim pravoslavnim vjernicima uz tradicionalni pozdrav - Mir Božji, Hristos se rodi!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Proljetni studeni, božićne južine i snijeg u siječnju: ' Tek sad nam stiže pravi ugriz zime'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike