Milanović carinicima plaća dug Račanove vlade

Premijeru ovih dana na naplatu stižu dugovi iz vremena kada je na vlasti bio Ivica Račan.

23.2.2012.
9:23
VOYO logo

U vrijeme kad je Vlada na čelu sa SDP-om iznijela informaciju da će u državnoj službi smanjiti broj prekovremenih sati, na naplatu su počele stizati sudske presude zbog jednostrane odluke o prestanku plaćanja prekovremenih sati i dodataka za rad u smjenama carinicima koje je jednostrano donijela bivša koalicijska, Račanova vlada.

Naime, nakon odluke Račanove vlade, Carinski sindikat Hrvatske, podružnica Rijeka, pokrenuo je sudske sporove. Oni se danas rješavaju i to u korist zaposlenika. Zbog toga će se iz državne blagajne morati isplatiti višemilijunski iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat prisiljen problem rješavati ovrhama

"Riječ je bila o iznosima između sedam i deset tisuća kuna, no danas su, nakon sudskog postupka, narasli na 40 do čak 50 tisuća. Kad su počele stizati prve presude, svjestan o kakvim je iznosima riječ, još u rujnu prošle godine predložio sam ravnatelju Carinske uprave RH način isplate kako bi se smanjili troškovi. Do danas nije stigao odgovor. Prisiljava nas se i da pravomoćno dosuđene iznose naplaćujemo putem ovrha, što ponovno povećava troškove", rekao je Rino Štorić, povjerenik CSH, u Carinarnici Rijeka.

Prema pojašnjenju koje je u međuvremenu dobio, bude li se postupalo po sudskom rješenju novac će isplatiti Carina, a bude li se išlo na ovrhu sredstva će biti osigurana iz državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo