Bandić: 'Što bih ja trebao loviti pahulje po gradu prije no padnu na tlo'

Sve u gradu funkcionira. Tvrdi to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavljujući kako će u čišćenu angažirati 1.

16.1.2013.
21:26
VOYO logo

Sjednica Stožera zimske službe održana u srijedu u Gradskoj upravi završila je umirujućom porukom za građane. Gradonačelnik Milan Bandić još je jednom okupio sve službe u Zagrebu i svoje suradnike koji u ga izvijestili o trenutnoj situaciji u gradu. Pritom je poručio kako u gradu sve funkcionira.

"Imam prognozu za iduću noć koja je pred nama 10 do15 cm novog snijega. Imamo ga sada pola metra. To je u razumnoj priči elementarna nepogoda. Ali mi smo nešto napravili da elementarne nepogode nema. Sve funkcionira u gradu. Nema kuće koja nema struju, nema škole koja ne radi, nema Doma zdravlja koji nije u funkciji, nema tržnica na koju se ne može doći, nema institucije u ovoj državi, u ovom gradu, na koju se ne može doći", kazao je. Još je jednom apelirao na građane da očiste snijeg ispred svojih ulaza, a starijim građanima je sugerirao da ne izlaze po ovom vremenu van, budući da je, kako kaže zagrebačka Traumatološka bolnica ovih dana puna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema neslaganja s Holdingom

Sve Zagrepčane pozvao je da koriste što više javni gradski prijevoz, koji prema njegovim informacijama, funkcionira u potpunosti. Sve to, dokaz je odlične suradnje Gradske uprave i Holdinga, poručio je prvi čovjek Zagreba.

"Ne da nema sukoba između Grada i podružnica Holdinga, nego dišemo kao jedan. Što mislite da je Bandić bedast da će konfrontirati gradsku upravu i Holding da građani trpe. Nemojte nas podcjenjivati, to bi bilo suludo", rekao je Bandić. Imao je potrebu i još jednom pojasniti da niti jedan član Stožera zimske službe nije smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo napravili stožer od 40 ljudi, onih koji su najodgovorniji za funkcioniranje bilo kojeg segmenta ovoga grada da pomognu i da budu svi na pomoći. I nikada nismo imali bolju suradnju. Ovo je test naše suradnje kojega uspješno polažemo", kazao je gradonačelnik Zagreba.

Posao za studente i nezaposlene

Uz gradske službe na terenu i volontere, angažirat će se, ovisno o situaciji, oko 1.500 studenata, a priliku da zarade dobit će i nezaposleni Zagrepčani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obišao sam 95 posto europskih metropola i jedan dio svjetskih metropola. Nema bolje Zimske službe u Europi od naše Zimske službe, to odgovorno tvrdim. Štekanje komunikacije i organizacije unutar Zimske službe smo otklonili tako što sam preuzevši palicu kao najodgovorniji čovjek grada sve iskoordinirao", rekao je. Osvrnuo se Bandić na one koji tvrde da snježni kaos u Zagrebu koristi u svrhu nadolazećih lokalnih izbora.

"Čuo sam danas da će padati snijeg i do 5. mjeseca, da bi mogao padati i veljaču i ožujak i travanj i svibanj sve do 19. svibnja. Da bi zadnja elementarna nepogoda bila na šutnju 17. svibnja u 24 sata. A što da ja radim, nego da radim svoj posao?! Što bih ja trebao pobjeći iz Zagreba!? Ili kao Batman loviti pahulje po gradu prije nego padnu na tlo!? U Osijeku grije sunce 10 stupnjeva, u Zagrebu 60 centimetara snijega", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo