IZBJEGNUTA TRAGEDIJA / Migranti opet umalo stradali u vagonu s bitumenom: policija i vatrogasci u Karlovcu jedva spasili jednog dok su drugi bježali

U Karlovcu se ponovio slučaj izbjeglice koji je nedavno u Kutini zaglavio u otopljenom bitumenu. Policija i vatrogasci spasili su ga nakon što su čuli zapomaganje dok su njegovi drugovi pokušali pobjeći

24.8.2017.
22:16
VOYO logo

Jučer navečer kretao je teretni vlak iz Beograda za Rijeku u taj vlak negdje između Beograda i Bajakova ukrcalo se 13 osoba, migranata, oni su se vozili u dva odvojena vagona, u skupini od 7 i 6 i onda u jednom trenutku danas u 9 ujutro su djelatnici željezničkog kolodvora iz Karlovca začuli zapomaganje iz jednog od vagona.  

Pa su potrčali prema vagonu i unutra zatekli jednog mladića zaljepljenog za otopljeni katran, dok su njegovi suputnici iskočili van i razbježali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo Vam potvrditi da je u vagonu koji je prevozio katran pronađena jedna ozlijeđena osoba kojoj je pružena liječnička pomoć. Ujedno, u takvom vagonu u Ogulinu pronađeno je nekoliko osoba", navodi se u priopćenju karlovačke policije. 

Drugim riječima nakon što su detektirani svi migranti iz jednog vagona, policija je pustila vlak da putuje dalje i u jednom trenutku se netko sjetio provjeriti i ostale vagone. Pa je tako pronađena i druga skupina u drugom vagonu 50 kilometara južnije u Ogulinu. Dvojica su prevezena u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj komunikaciji koja je bila vrlo jednostavna i oskudna, nismo mogli ustanoviti njihove potrebe, uglavnom došli su dobrog stanja nisu bili životno ugroženi takve smo ih i vratili kad smo ustanovili da nisu životno ugroženi", tvrdi Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Sada su u karlovačkoj policiji, a kako se ustanovilo da se radi o migrantima iz Afganistana, sutra im slijedi redovna procedura. Ovo nije jedini slučaj, krajem srpnja u Kutini maloljetnik iz Afganistana nakon 11 sati izvlačenja spašen je iz vagona s otopljenim bitumenom. Iz udruge koja pomaže izbjeglicama objašnjavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Srbiji se trenutno nalazi nekoliko tisuća ljudi koji žele nastavit put dalje prema Europi i jedini put je ilegalni prelazak granice  što uključuje ili putovanje s krijumčarima koji zarađuju masnu lovu ili uskakanje u željezničke vagone. Mi očekujemo da će ovi današnji dečki iz Ogulina i Karlovca da će im biti omogućen pristup azilu", objašnjava Dženana Kalamujić iz udruge Are you Syrious. 

Nakon obrade, danas uhićeni migranti će vrlo vjerojatno biti smješteni u hotel Porin u zagrebačkim Dugavama gdje će im biti pružena ponuda omogućeno traženje azila ili deportacija natrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo