'Mi smo gladni, dajte nam za kruh i mlijeko'

'Mi smo gladni', govorili su radnici Poljoprerade iz Hrvatskog Leskovca prolaznicima na Trgu bana Josipa Jelačića, tražeći novac kako bi kupili makar kruh i mlijeko.

6.5.2010.
15:14
VOYO logo

Radnici Poljoprerade, njih 51, u četvrtak su na Trgu sa škrabicama u rukama prosili i pokušali još jednom poslati apel u kakvim teškim uvjetima žive, piše Večernji list. Nakon Trga su pokušali doći i do Markovog trga, u čemu ih je spriječila policija. No, četvero sindikalnih predstavnika ipak je pozvano u Vladu na razgovor.

"Žalosno je što je država pronašla hranu za 150 tisuća peradi koja je gladovala u našim pogonima, a za radnike koji gladuju nema niti sluha", istaknula je Hermina Parać, sindikalna povjerenica u Poljopreradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj se više poštuju zakoni o zaštiti životinja nego ljudi, pa zato danas prosimo kako bi preživjeli", poručio je Ivica Rogić, regionalni povjerenik sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske.

Radnici su ponovili da ne žele istjerivati pravdu kako to rade u Grčkoj, ali kažu da na rubu gladi gotovo da nemaju alternativu, budući da se državne institucije ne odazivaju na njihove apele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo samo za kruh i mlijeko", rekli su radnici, naglašavajući kako, primjerice, nov��anicu od 100 kuna nisu vidjeli već mjesecima.

Za radnike Poljoprerade, čija je sudbina i dalje neizvjesna, otvoren je i žiro-račun za uplatu donacija: Zagrebačka banka 2360000-1400147115.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004270287006 arti-201004270509006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo