Metkovci se boje zaraze od uginulih životinja

Stanovnici Metkovića i Komina zbrajaju štetu nakon poplave koja je zadesila to područje nakon što se Neretva izlila iz svog korita.

12.1.2010.
17:41
VOYO logo

Gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo upoznao je državnog tajnika Karla Gjurašića, direktora Hrvatskih voda-Split Anđelka Drnasa, dožupanicu dubrovačko-neretvansku Mariju Vučkoviću te zapovjednika Civilne zaštite RH Stjepana Huzjaka, sa trenutačnim stanjem na poplavljenim područjima.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, Jambo je istaknuo da osim pričinjenih šteta imaju velike probleme sa lešinama uginulih životinja, do kojih je u ovakvim uvjetima teško doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad pomaže koliko može, najugroženijima se dijeli hrana i gumene čizme", kazao je Jambo.

Državni tajnik Gjurašić najavio je i kako će dokumentacija za izgradnju nasipa uskoro biti gotova, te će radovi na projektima obrane od poplava započeti do lipnja naredne godine. "Ukupna vrijednost radova je 60 milijuna kuna, a rok dovršetka projekta obrane od poplava je oko dvije godine", rekao je Gjurašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, vodostaj rijeke Neretve kod Metkovića i Opuzena je u opadanju, te su Hrvatske vode proglasile prestanak izvanrednog stanja za to područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo