MNOGE ĆE OVO RAZVESELITI / Meteorologinja najavila: 'Od danas smo u nekom drugom vremenskom režimu!'

Na kopnu sljedećih dana jutarnja temperatura ispod nule, a dnevna oko 10 Celzija. Na moru ostaje toplo sve do sredine idućeg tjedna

25.1.2024.
8:26
VOYO logo

Od danas smo u nekom drugom vremenskom režimu - nakon zimskog ugođaja, snijega i niskih temperatura, pred nama je nekoliko toplijih i sunčanijih dana, prognozirala je Ana Bago Tomac za Danas.hr.

Ipak, sutra ujutro će u središnjim i istočnim krajevima unutrašnjosti biti više oblaka, moguće i vrlo malo kiše. Temperatura između -1 u gorskom dijelu do najviše 3 stupnja, a na Jadranu od 4 do 8 i posvuda sunčano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne će se razvedriti u cijeloj zemlji, zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperature ostaju vrlo slične kao i danas - od 10 koliko će biti u Lici i Gorskom kotaru do najviše 16 u Dalmaciji na jugu.

Temperature ispod nule

I sljedećih dana malo toga će se mijenjati osim što će jutarnja temperatura opet biti ispod nule: -1 ili -2 Celzijeva stupnja. Moguća je jutarnja magla - osobito u nedjelju i ponedjeljak, a dnevna temperatura ostaje oko 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunčano i na Jadranu te dosta toplo sve do sredine idućeg tjedna. U subotu i vjetrovito zbog jake bure koja će slabjeti već u nedjelju. Kratkotrajna kiša i niski oblaci mogući su u ponedjeljak, ali samo na sjevernom dijelu.

Vlažni i skliski kolnici

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni. Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zatvoreni su izlazni kraci čvora Učka (Matulji), iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras, 25./26. siječnja, od 21 do 6 sati ujutro na autocesti A7 Rupa-Rijeka bit će zatvorena dionica između čvorova Rijeka istok i Sveti Kuzam u smjeru Rupe. Obilazak je državnom cestom DC40 Sveti Kuzam-Čavle.

Usporeno se vozi u zonama radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) na odmorištu Zagreb (Plitvice) u oba smjera vozi se po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 km/h; na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na na vijaduktu Sava-Odra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na cestama u Lici. Brodsku liniju 409 Zadar-Preko s polaskom iz Preka u 6.50 sati preuzima trajekt "Sis" te će polasci iz Zadra biti sa veza br.1.

Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju osam sati na ulazu i četiri sata na izlazu. Na GP Batina (Bezdan) teretna vozila čekaju dva sata na ulazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo