JOŠ KRATKO VRUĆE / Meteorolog RTL-a: 'Najneugodnije će biti tijekom subote.' Za sutra izdan crveni i narančasti alarm za cijelu Hrvatsku

Image
Foto: DHMZMia Slafhauzer/PIXSELL

'Sve je to uvod u izraženu promjenu koja stiže potkraj ponedjeljka na zapad zemlje, zatim i istočnije. Bit će nestabilno s kišom, pljuskovima, moguće i jačim grmljavinskim nevremenom, a i temperatura će biti barem 10 °C niža'

25.8.2023.
8:34
DHMZMia Slafhauzer/PIXSELL
VOYO logo

I danas se nastavljaju velike vrućine i tako bi trebalo biti i za vikend, a onda u novom tjednu stiže velika promjena vremena.

"Pretežno sunčano i vruće, u mnogim predjelima i vrlo vruće. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu uglavnom jugozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 33 do 38 °C", stoji u prognozi DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenja su također visoka pa su tako tri regije u crvenom. Riječ je o riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji dok su gospićka i kninska u narančastom.

No, ono što tek slijedi bit će "gore" za mnoge. Naime sutra je cijela Hrvatska pod crvenim ili narančastim upozorenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

"Najneugodnije će u većini krajeva biti tijekom subote", rekao je meteorolog RTL-a Dorian Ribarić te najavio novi tjedan:

"Sve je to uvod u izraženu promjenu koja stiže potkraj ponedjeljka na zapad zemlje, zatim i istočnije. Bit će nestabilno s kišom, pljuskovima, moguće i jačim grmljavinskim nevremenom, a i temperatura će biti barem 10 °C niža."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je danas tijekom noći jedino u gorskoj Hrvatskoj temperature pala ispod 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo