Mesić odbio poseban susret s papom

'To je poniženje koje mi hrvatski biskupi priređuju, ali koje nema nikakva smisla.

1.6.2011.
18:48
VOYO logo

Papinski nuncij Mario Roberto Cassari nazvao je u srijedu ujutro bivšeg predsjednika Mesića, ispričao mu se zbog toga što nije pozvan na susret s papom u HNK i rekao da će mu omogućiti odvojen susret s papom u uredu predsjednika Josipovića, potvrdili su iz Mesićeva ureda.

Mesić je sa zahvalnošću ispriku i poziv primio na znanje, ali je odbio susret s papom optužujući za sve Hrvatsku biskupsku konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o nekorektnim političkim igrama, HBK se pretvara u politički klub koji s misijom Crkve nema nikakve veze. Zahvaljujem papskom nunciju na trudu, ali to je pokušaj ispravljanja namjerne akcije HBK. To je poniženje koje mi hrvatski biskupi priređuju, ali koje nema nikakva smisla. Ispravak ne može u njihovo ime obaviti papinski nuncij nego sami članovi HBK, koji su i zabrljali i ja im sad ne mogu pomoći da izađu iz slijepe ulice u koju su sami ušli. Da sam dobio poziv, svakako bih se odazvao, no i ovako želim pun uspjeh papinoj misiji u Hrvatskoj", rekao je Mesić.

Ujedno je podsjetio da se svojedobno i Ivo Sanader zaigrao pozivajući papu Benedikta XVI. u Hrvatsku podsjećajući da je upravo on kao predsjednik pozvao papu i da je upravo njemu tijekom susreta u Vatikanu papa 2009. potvrdio da ove godine dolazi u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj

Vezani članci:

arti-201106010971006 arti-201106010118006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo