MESIĆ O PRVOM KRUGU PREDSJEDNIČKIH IZBORA: / 'Da sam se kandidirao ne bih imao problema ni s kim od ovih jednaest kandidata'

Image
Foto: Duško Jaramaz / PIXSELL

'Ponavljam, mogao sam se i sada kandidirati, ali nisam jer ipak sam prestar. A da sam se kandidirao, ne bih imao problema s ovih jedanaest kandidata', kazao je bivši predsjednik Stjepan Mesić

22.12.2019.
21:21
Duško Jaramaz / PIXSELL
VOYO logo

U studiju RTL-a kampanju te prve privremene i neslužbene rezultate prvog kruga izbora za predsjednika Republike prokomentirao je bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je dvaput pobjeđivao na predsjedničkim izborima. Kaže kako nije iznenađen privremenim rezultatima prema kojima Zoran Milanović vodi ispred Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore.

"Otprilike se to moglo očekivati, možda ne baš točno u brojku", kazao je Mesić na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO SU GLASALI NAJVEĆI HRVATSKI GRADOVI: /

Velika iznenađenja u Vukovaru i Zadru. Ovo bi moglo zabrinuti HDZ

Image
KAKO SU GLASALI NAJVEĆI HRVATSKI GRADOVI: /

Velika iznenađenja u Vukovaru i Zadru. Ovo bi moglo zabrinuti HDZ

'Nisam se kandidirao jer ipak sam prestar'

Prisjetio se svoje prve pobjede na izborima 2000. godine kada je isprva slovio za autsajdera.

"Ne znam kako se kandidati sada osjećaju ali znam kako sam se ja tada osjećao. Bio sam uvjeren da ću pobijediti. Zato sam i išao u izbornu kampanju jer su građani tada željeli promjene, a ja sam ih tada ponudio", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da se, suprotno mišljenju nekih pravnih stručnjaka, mogao kandidirati i na ovim izborima je svoj prvi mandat osvojio prema prijašnjoj zakonskoj regulativi koja se promijenila tijekom njegovog mandata.

"Ponavljam, mogao sam se i sada kandidirati, ali nisam jer ipak sam prestar. A da sam se kandidirao, ne bih imao problema s ovih jedanaest kandidata", procijenio je Mesić svoje izglede da je ušao u ovu izbornu utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Grabar Kitarović imala je previše kikseva'

Nije ga, kaže, iznenadilo što je Milanović ispred Grabar Kitarović prema prvim privremenim rezultatima.

"Gospođa Grabar Kitarović imala je previše kikseva i pokazala je određeno neznanje. Kao bivša diplomatkinja kazala je da smo u Jugoslaviji bili iza Željezne zavjese, a morala je znati da smo još 1948. bili isključeni iz sovjetskog bloka", rekao je Mesić na RTL-u dodavši da je "u izvjesnom smislu" HDZ podbacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je i o rezultatu Miroslava Škore.

"Pratio sam ga i mislio sam da će biti iznenađenje s obzirom na njegovu biografiju, iskustvo u diplomaciji i politici. Ima i poduzeće u kojem su radnici zadovoljni. Na kraju poznat je i preko glazbe...", kazao je bivši predsjednik Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očekujem da Škoro pozove birače da glasaju po savjesti'

Osvrnuo se i na loš rezultat Ante Đapića rekavši u svome stilu kako se tome čudi "jer on ima težinu". Za Darija Juričana rekao je da je u kampanji "oslikao naše društvo želeći pokazati da su čitave strukture premrežene korupcijom". Milanović bi, po njegovom mišljenju, u drugom krugu trebao "više ići u dubinu".

"Ako Škoro ne uđe u drugi krug, pretpostavljam da će pozvtai svoje birače da glasaju po svojoj savjesti", zaključio je Stjepan Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo