DOBAR, LOŠ, ZAO I DRUGI KLASICI / Melodije uz koje su odrastale generacije na obljetničkom albumu najvećeg skladatelja filma

Album će izaći uoči Morriconeovog 88. rođendana, a radi se o kompilaciji najvećih hitova koje je poznati skladatelj izabrao sam

7.6.2016.
7:37
VOYO logo

Najveći živući skladatelj filmske glazbe, Talijan Ennio Morricone, potpisao je veliki novi ugovor s izdavačkom kućom Decca Records za koju će 7. listopada izdati novi album "Morricone 60" i proslaviti šest desetljeća karijere, piše časopis Uncut.

Album će izaći uoči Morriconeovog 88. rođendana, a radi se o kompilaciji najvećih hitova koje je poznati skladatelj izabrao sam. Donijet će presjek njegove cjelokupne karijere počevši sa špageti-vesternom "Dobar, loš, zao" (The Good, the Bad and the Ugly) do posljednjeg ostvarenja za film Quentina Tarantina "Osmorica omraženih" (The Hateful Eight).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon uspjeha 'Osmorice omraženih', s veseljem se vraćam u Decca Records s vlastitim ugovorom. Radi se o izvanrednom trenutku u 60. godini profesionalne karijere", rekao je Morricone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hahn Lionel/Press Association/PIXSELL

"Dirigiranje vlastitim skladbama i suradnja s češkim simfoničarima bile su sjajna iskustva. Kvaliteta njihove izvedbe mojih stvari doista je vrhunska", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo