UPOZORENJE ODVJETNIKA STRANKE / Medijska hajka na HDZ

Image
Foto: PIXSELL

Branitelj HDZ-a Vladimir Gredelj ocijenio je danas protuustavnim i anticivilizacijskim prejudiciranje krivnje HDZ-a od strane nezanemarivog dijela hrvatskih medija prije nego što je suđenje za 'crni fond' i počelo.

3.11.2011.
21:08
PIXSELL
VOYO logo

"Na medijske osude prije no što je suđenje i počelo odgovaram: HDZ kao pravna osoba nije kriv, niti odgovoran za djela koja se stavljaju na teret pojedinim članovima HDZ-a", naveo je u priopćenju branitelj HDZ-a Vladimir Gredelj.

Tvrdi da 220 tisuća članova nije imalo nikakve materijalne niti bilo kakve druge koristi od eventualne kriminalne aktivnosti tih pojedinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo suprotno, naveo je HDZ-ov branitelj, HDZ kao cjelina trpi i još dugo će trpjeti teško sagledivu političku, moralnu i materijalnu štetu.

Napominjući kako svojim stavovima ne želi negirati ni prejudicirati pitanje odgovornosti drugih u tom postupku, Gredelj je najavio da će te stavove šire obrazložiti na konferenciji za novinare o čemu će, kaže, javnost pravovremeno obavijestiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gredelj je pozvao medije da barem u nastavku postupka poštuju Ustav RH, zakone i kodeks vlastite profesije i na taj način osiguraju okrivljenicima u tom postupku pravo na pošteno suđenje, koje je, smatra, dosadašnjim djelovanjem medija u nezanemarivoj mjeri ugroženo.

Gredelj je naveo u priopćenju da se zbog iznimno velikog interesa javnosti, potaknut stotinama poziva novinara, odlučio u svojstvu branitelja HDZ-a očitovati na "protuustavno i anticivilizacijsko prejudiciranje krivnje nezanemarivog djela hrvatskih medija", na sasvim načelnoj razini, poštujući načelo tajnosti istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv HDZ-a kao pravne osobe pokrenuta je istraga zbog 'crnog fonda'. Riječ je o proširenju istrage u slučaju Fimi media, u kojemu je do sada bilo osumnjičeno 17 osoba. Ta brojka se, kako nagađaju mediji, proširila i na bivše glavne tajnike Ivana Jarnjaka i Branka Vukelića i bivšeg glasnogovornika stranke Ratka Mačeka koji je vodio predizborne kampanje u kojima se navodno trošio novac iz 'crne blagajne'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo