MEDICINSKO OSOBLJE DOBILO PAKET OSIGURANJA OD COVIDA-19: / Mogu dobivati dnevne naknade ili 1500 eura ako se zaraze koronavirusom

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska liječnička komora i Komora medicinskih sestara dogovorile su s Generali osiguranjem paket osiguranja koji traje od 1. svibnja do 31.

8.5.2020.
12:36
Pixsell
VOYO logo

Generali osiguranje darovalo je liječnicima i medicinskim sestrama koji sudjeluju u liječenju oboljelih od koronavirusa paket osiguranja u slučaju da sami obole od te bolesti, izvijestila je u petak Hrvatska liječnička komora (HLK). Paket osiguranja dogovoren je s HLK-om i Komorom medicinskih sestara te uključuje bolničko liječenje i oporavak nakon liječenja u jedinici intenzivnog liječenja.

Osiguranje traje tri mjeseca, od 1. svibnja do 31. srpnja, a naknadu će Generali isplatiti za slučajeve bolničkog liječenja liječnika ili medicinskih sestara kojima je za vrijeme trajanja osiguranja utvrđena dijagnoza Covida-19 te započelo bolničko liječenje. U tom slučaju bit će im isplaćena dnevna naknada u iznosu od 50 eura (u kunama) za svaki dan boravka u bolnici, za najviše deset dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju liječenja u jedinici intenzivnog liječenja, Generali će uz dnevnu naknadu isplatiti i jednokratnu naknadu za oporavak po završenom liječenju u protuvrijednosti od 1500 eura.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo