Maturanti najstarije splitske gimnazije snimili hit!

Maturanti najstarije splitske gimnazije napisali su dirljivu himnu njihove generacije. No, ni u snu se nisu nadali da će njihova pjesma biti pravi hit te da će od 21.

26.1.2012.
7:51
VOYO logo

Nisam htio da bude presentimentalno, da ne bude sprdačina. Nad prva četiri stiha sam se pomučio, a svi ostali su došli samiUspomene od posljednje četiri godine pretočili su u pjesmu i snimili spot koji je od postavljanja na YouTubeu, u smao nekoliko dana, pregledan 15.000 puta, na čemu bi im i estradnjaci mogli pozavidjeti. Za Slobodnu Dalmaciju ispričali su kako je sve počelo kao zafrkancija, a na sastancima Maturalnog odbora odlučili su snimiti pjesmu.

"Nisam htio da bude presentimentalno, da ne bude sprdačina. Nad prva četiri stiha sam se pomučio, a svi ostali su došli sami", ispričao je autor teksta, mladi Lukšu Popovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na matrici je poradio Slavko Ćalić, a za svoj su uradak posudili glazbenu podlogu pjesme "Airplane" američkih repera B.o.B. ft. Hayley Williams.

Okupili se i platili snimanje iz svog džepa

Tako se petnaestero mladih okupilo u jednom splitskom glazbenom studiju, platili su snimanje iz svojeg džepa i u tren – postali slavni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina maturanata koji sudjeluju u ovom projektu su amateri. Tea Gotovac i Ivana Kurtović, Ana Šeparović, Ivana Radnić, Miro Marasović, Dino Zonda Suša, Hana Šarotić, Neven Vukorepa, Lena Klarić i Petar Babić dali su sve od sebe, nije bilo glume i falšog otvaranja usta – stvarno su pjevali iz svega glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo