MATURALAC SE PRETVORIO U NOĆNU MORU: / Vlasnik agencije pobjegao, svi u šoku

Image
Foto: Pixsell, Vjeran Zganec-Rogulja

Vlasnik agencije Express Tours Tihomir Kokolek je izvan Hrvatske.

12.6.2015.
12:10
Pixsell, Vjeran Zganec-Rogulja
VOYO logo

Desetak osnovnih škola diljem Hrvatske ima problema s turističkom agencijom Express Tours iz Čakovca. Naime, škole su raspisale javne natječaje i odabrale spornu agenciju za organizaciju maturalnih putovanja i organiziranja škola u prirodi. No, Agencija novac nije uplatila prijevoznicima i hotelima te su djeca ostala gotovo doslovno na cesti.

HRT doznaje da su škole podnijele kaznenu prijavu. Policija počinje kriminalističku obradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo' se sklonio

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik agencije Tihomir Kokolek izvan Hrvatske.

Kokolek je u izjavi za Večernji list rekao kako ne bježi. Sklonio se, kaže, zbog prijetnji ogorčenih roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blokada nas je onemogućila u daljnjem poslovanju, a svim će roditeljima novac biti vraćen", poručio je.

I djelatnici podnijeli prijavu

Djelatnici turističke agencije u petak su se oglasili izjavom za medije u kojoj svu krivnju svaljuju na vlasnika Tihomira Kokoleka. Navode da su i oni protiv Kokoleka podnijeli kaznenu prijavu MUP-u Međimurske županije. "Otišao je u nama nepoznatom smjeru, izbjegavao je odgovoriti na pitanja kada se vraća i gdje je", stoji u izjavi zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, vezano za daljnje poslovanje agencije, priopćavamo da su računi putničke agencije Express Tours iz Čakovca u blokadi. Budući da mi, djelatnici agencije, nemamo nikakve ovlasti za odlučivanje, potpisivanje ili poduzimanje bilo kakvih aktivnosti i radnji vezanih za poslovanje agencije, a u odsutnosti voditelja agencije jedino što možemo učiniti jest savjetovati sve oštećene da svoja potraživanja pokušaju realizirati pravnim putem, kao uostalom i potraživanja nas djelatnika prema agenciji, koji smo bili prisiljeni zatražiti pravnu pomoć, ponavljamo, i za zaštitu svojih prava i potraživanja.

Razumiju ogorčene roditelje

Naglašavamo, svjesni smo i razumijemo opravdani revolt i ogorčenost svih oštećenih, uz veliku ispriku svima, ali ponavljamo, u skladu s našim (ne)ovlastima to je jedino što smijemo i možemo poduzeti", stoji u priopćenju putničke agencije Express Tours iz Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova agencija kao i sve ostale turističke agencije koje organiziraju putovanja za osnovnoškolce i srednjoškolce odobrenje za obavljanje takvih usluga dobile su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

HRT/Večernji list/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo