Matijašević: Kolika mi je plaća? Vi ste provokatorica!

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata i koordinator Sindikalnih središnjica Ozren Matijašević nije u srijedu htio jednoj Zadranki odgovoriti kolika mu je plaća.

16.6.2010.
16:55
VOYO logo

Na konferenciji za novinare na Narodnom trgu u Zadru, sazvanoj zbog prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv izmjena odredbi o kolektivnom ugovoru, jedna je građanka prekinula presicu pitanjem Matijaševiću kolika mu je plaća. Kazala je da se on ne bori za prava radnika, na što joj je Matijašević odgovorio "'ajte u HDZ, provokatorice", piše Jutarnji list.

Unatoč prekidu, presica je održana, a Matijašević i v.d. županijskog povjerenika SSSH i koordinator Sindikalnih središnjica za Zadarsku županiju Vedran Uranija pozvali su građane da daju svoj potpis za raspisivanje referenduma. Naglasili su kako je to sindikalna, a ne politička akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi žele promjene na način da teret recesije i krize snose i oni koji su se obogatili 90-tih godina, a ne samo radnici i umirovljenici. Pozivamo Vladu RH da povuče izmjene Zakona o radu, jer će se inače radnici dovesti u teško stanje bez mogućnosti kolektivnog ugovaranja", kazao je Uranija.

"Nitko osim nas neće prisiliti Vladu na promjenu načina upravljanja, ako se to tako može nazvati. Prikupljenih 72 posto potpisa puno je jer nitko do sada nije uspio toliko prikupiti, a malo je ako ne bude dovoljno. Ako ne spriječimo donošenje pogubnih izmjena odredbi Zakona o radu, u Hrvatskoj neće biti niti jedne obitelji koja neće osjetiti posljedice. Nije ovo borba za zaposlene u državnom sektoru, već za sve radnike u Hrvatskoj. Neka nas političari samo provociraju, svaki njihov istup je još više glasova za nas. Želio bih poručiti i Hrvatskoj udruzi poslodavaca: njihov čelni čovjek (Damir Kuštrak) je sve samo ne poslodavac, on je zaposlenik u Todorića", zaključio je Matijašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006160412006 arti-201006150491006 arti-201006160157006 arti-201006150547006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo