MARTINOVIĆ KALITERNA / Matijanićeva imunologinja: 'Iz Ministarstva su me zamolili da dam intervju novinarki u koju oni imaju povjerenja'

Image

U intervjuu je kazala da nije savjetovala Matijaniću da se ne cijepi, prepričala i koliko puta su se susreli

25.8.2022.
16:22
VOYO logo

Ministarstvo zdravstva održalo je press konferenciju u srijedu na kojoj su prezentirali nalaze inspekcije vezane uz smrt novinara Vladimira Matijanića.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, prof. emer. dr. sc. Dušanka Martinović Kaliterna, specijalistica interne medicine, reumatologinja i klinička imunologinja, koja je u bolnici umirovljena, ali je i dalje zaposlena pri Domu zdravlja Split u ambulanti Hvar, a povremeno ima konzultacije u privatnoj ordinaciji, kazala je da joj se za drugo mišljenje obratio Vladimir Matijanić početkom prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No prije neki dan nazvali su me iz Ministarstva te zamolili da dadem intervju na temu cjepiva novinarki u koju oni imaju povjerenja, a budući da sam povezana sa slučajem Matijanić. Za mene je to bio znak da na Ministarstvo zdravstva kao zaštitno tijelo više ne mogu računati. Zašto bi meni nakon više od 40 godina uzorne karijere bilo tko određivao hoću li i kome dati intervju? Ako već govorim za novine o ovoj mučnoj situaciji, bolnoj za obitelj Matijanić i njihove bližnje, ali i uznemirujućoj za mene, za moje kolege, kao i za moje pacijente koji me zovu, nesigurni u to što bi uopće mislili, ako je to tako, onda ću govoriti kad hoću i za koga ja hoću. Ne želim da se moja šutnja tumači kao znak da bilo što imam skrivati. Jako sam tužna zbog te prerane smrti", kazala je liječnica za Slobodnu Dalmaciju.

U intervjuu je kazala da nije savjetovala Matijaniću da se ne cijepi, prepričala i koliko puta su se susreli. Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo