iskopavanje na Ovčari / Matić o premještanju grobišta: 'Nije sve pretraženo, ali trebamo dobiti barem neke informacije od Srbije''

Image
Foto: PIXSELL

Bivši ministar branitelja Fred Matić kazao je da zbog grobišta ne treba blokirati Srbiju na njenom putu u EU te da treba inzistirati na istini

19.11.2018.
11:03
PIXSELL
VOYO logo

Pomoćnik ministra branitelja za nestale Stjepan Sučić jučer je u RTL-u Danas ekskluzivno kazao kako ima saznanje koje se još utočnjava, a odnosi se na probno iskopavanje na još jednoj lokaciji na Ovčari koja bi mogla biti eventualno grobište stradalih.

"Na temelju javnog pogovora prošle smo godine gotovo četiri mjeseca proveli sa svim resursima u aktivnostima na Ovčari. Sve što je eventualno ukazivalo da bi se moglo raditi o grobištima smo pretražili s inovativnim metodama pretraživanja. Pretražili smo gotovo 40.000 kvadratnih metara, prekopali smo cijelu šumu Vorginac, gotovo 70.000 kvadratnih metara, međutim ništa", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako je Jugoslavija sustavno i prije mirne reintegracije, ali i prije osloboditeljskih operacija koje su se provodile, radila na premiještanju grobišta. "Očekujemo u ovom prijelaznom razdoblju, kada Srbija pokušava ući u EU, da ćemo kroz poglavlje 23. uspjeti i napraviti pritisak na Srbiju da se dostave sva saznanja kojima oni raspolažu", kazao je Sučić.

Matić: 'I mi smo kopali, nudili čak novac'

Bivši ministar branitelja Fred Matić komentirao je Sučićeve navode. "Slušao sam pomoćnika ministra i nažalost nije sve pretraženo, ali trebamo dobiti barem neke informacije od Srbije. Oni tvrde da ništa ne znaju, a mi znamo da to ne može biti istina. I mi smo kopali, nudili čak novac i ništa", kazao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, smatra kako kroz poglavlje 23. ne treba blokirati Srbiju. "Ne trebamo raditi ono što je Slovenija napravila nama", kazao je te dodao da treba inzistirati na otkrivanju istine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo