KARDIOKIRURG / Nakon ostavke šefa KBC-a Split, neslužbeno doznajemo tko bi ga mogao naslijediti. Ima li Beroševu podršku?

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

O Petričeviću se pisalo kao o predstojniku Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split koji je uspio listu čekanja za operativne zahvate na splitskoj kardiokirurgiji svesti na nulu

12.6.2024.
10:41
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Jutros je u Splitu došlo do šoka kada se doznalo da će Julije Meštrovića dati ostavku na mjestu šefa KBC-a Split, i to dvije godine prije isteka mandata.

Kako iz neslužbenih izvora doznajemo, nakon njegove ostavke, novi ravnatelj KBC-a Split mogao bi postati Mate Petričević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petričević je prošle godine na prijedlog ministra zdravstva Vilija Beroša došao na čelo Upravnog vijeća bolnice, a vjerojatno je upravo pritisak Beroša i Petričevića razlog Meštrovićeve ostavke. Naime, kako piše tportal, Upravno vijeće je Meštroviću u nekoliko navrata blokiralo izbor najbližih suradnika, a bilo je i pokušaja utjecaja na rad Povjerenstva za unutarnji nadzor i kadrovsku politiku bolnice, što su potvrdili izvori iz KBC-a.

Image
IZNENADNA ODLUKA /

Ravnatelj KBC-a Split dao ostavku! Osoblje u šoku, razlog Berošev pritisak?

Image
IZNENADNA ODLUKA /

Ravnatelj KBC-a Split dao ostavku! Osoblje u šoku, razlog Berošev pritisak?

Dr. Mate Petričević upisao je medicinu u Splitu pa specijalizirao kardiokirurgiju u Zagrebu. Obišao je SAD i Australiju, a kao kardiokirurg dugo je radio na Rebru prije dolaska u KBC Split. Iz Zagreba je doveo još nekoliko stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Petričeviću se pisalo kao o predstojniku Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split koji je uspio listu čekanja za operativne zahvate na splitskoj kardiokirurgiji svesti na nulu. Poznat je i po povijesnom pothvatu u splitskom KBC-u u kojem je iz srca mlađe pacijentice uklonjen zloćudni tumor.

POGLEDAJTE VIDEO: Otvoren helidrom KBC-a Split: 'Od srpnja smo pregledali 68 tisuća pacijenata, ovo puno znači'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo