LIJEPA PRIČA IZ HRVATSKE / Iz bivšeg rudnika sada 'curi' samo najbolja kapljica! 'Maslinarstvo proizvodi hormon sreće'

Maslinik za koji se brinu članovi Poljoprivredno-braniteljske zadruge osvojilo je brojne nagrade

25.10.2019.
22:18
VOYO logo

Nekada rudnik - danas maslinik iz kojeg stiže nagrađivano ekstra djevičansko ulje. Osim silnih nagrada koje redovito osvajaju, imaju i certifikat da je ovo ulje ljekovito.

Masline beru branitelji

Ovih dana berba je u punom jeku, pa članovi Poljoprivredno-braniteljske zadruge "Lintar", koja vodi brigu o masliniku, imaju pune ruke posla. Masline na padinama Kozjaka ima tko brati. Posla su uhvatili branitelji koji o masliniku brinu, ali i djelatnici tvrtke Cemex Hrvatska u čijem vlasništvu maslinik. Bolji radni dan kažu ne mogu zamisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dokazano je da maslinarstvo proizvodi hormon sreće, znači mi smo ovdje i sretni i zadovoljni i na čistom smo zraku, pa tko to može platiti'', komentirao je djelatnik Cemex Hrvatska Goran Bešić.

Iz maslinika koji broji 2 300 stabala, a koji je nekad bio eksploatacijski rudnik, sada stiže prvo hrvatsko ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje Lintar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ulje je odlično, pobralo je sve nagrade, ne znam je li se kolega iz zadruge pohvalio, na Noćnjaku redovito dobije pokoju nagradu'', izjavio je Isak Šumić, djelatnik Cemex Hrvatska.

Prije 16 godina posađene su prve masline

''Ukupno 16 godina da smo posadili prve masline i danas imamo jedan prekrasan maslinik koji ujedno i najveći maslinik na eksploatacijskom  polju u Hrvatskoj. Posebice smo ponosni da imamo  ovu društveno socijalnu komponentu'', objasnila je Merica Pletikosić, voditeljica sektora održivog poslovanja Cemex Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih  deset godine brigu o masliniku Cemexa vode članovi poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar, ujedno i zaposlenici Cemexa. Osim brojnih nagrada koje redovito primaju za kvalitetu, dobili su prije dvije godine i certifikat da je njihovo ulje ljekovito.

''Stručnjaci s PMF-a PMF-a su uzimali uzorke, i sa 250 sastojka u 250 mililitara, naše ima preko 700 sastojaka i to znači da je ljekovito'', izjavio je upravitelj poljoprivredne- braniteljske zadruge "Lintar" Ante Grubišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje nije na prodaju nego se poklanja poslovnim partnerima tvrtke. Nije nagrađivan samo sadržaj, nego i dizajn boce. Dobra briga donosi i plodove, a ove godine očekuju premašiti rekordnu 2017. kada su dobili 755 litara zlatno zelene ljekovite kapljice.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo