Maskirali se u KKK pa tlačili razrednog 'crnca'!

Na školskom maskenbalu u Elektrotehničkoj i prometnoj školi, učenici jednog razreda maskirali su se u pripadnike KKK-a i maltretirali 'crnca'.

17.2.2010.
23:02
VOYO logo

Na školskom maskenbalu u osječkoj Elektrotehničkoj i prometnoj školi, koji se održao prošlog tjedna, učenici jednog razreda maskirali su se u pripadnike ozloglašenog Ku Klux Klana, prenosi RTL. Jedan od njihovih kolega bio je maskiran u "crnca" nad kojim su "pripadnici KKK-a" iskazivali nasilje i netrpeljivost.

Da stvar bude gora, rasističko maskiranje odobrilo je posebno školsko povjerenstvo, a ravnatelj škole tvrdi da su učenici trebali pokazati borbu protiv rasne diskriminacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čini se da su stvari krenule u krivom smjeru.

Igrokaz maskiranih učenika promatrali su i profesori škole, ali nitko nije reagirao. Dapače, jedan je čak u cijelom igrokazu i sudjelovao, pa je "crncu" pružio nogu da mu očisti cipelu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici kažu i kako su "pripadnici KKK-a" bili nagrađeni za najbolju masku, ali ravnatelj Ladislav Lukavec to negira. "Mi smo spriječili da maska s tom tematikom bude dobitna maska", kaže Lukavec.

Zlokobnim maskama pozabavit će se i Županijski odjel za prosvjetu, iz kojeg su poručili kako osuđuju takav oblike ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001290570006 arti-201001150457006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo