Marku Rakaru pretresli stan i ured!

Marko Rakar je uhićen nakon što je samovoljno došao u policiju zbog sumnje da je povezan s objavom Registra branitelja.

7.4.2010.
21:14
VOYO logo

arti-201004070761006Iz trena u tren sve se više ljudi okuplja u grupama Pustite Marka Rakara kući i Free Marko Rakar / Oslobodite Marka Rakara na Facebooku, kako bi pružili podršku blogeru Marku Rakaru, koji je uhićen nakon što je samovoljno došao u policiju zbog sumnje da je povezan s objavom Registra branitelja.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec tvrdi za net.hr da Rakaru nije određen pritvor, niti je to moguće po kaznenom zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kriminalistička obrada i dalje traje te nije poznato do kada će Rakar biti zadržan'', rekao je Borovec.

Upitan da li će ga pustiti u neko doba noći, rekao je kako postoji mogućnost ''da ga puste već za pola sata'', dodavši kako o tome odlučuju osobe koje rade na tom predmetu. No, voditelj otvorenog Mislav Togonal rekao je da će rakar najvjerojatnije noć provesti u Heinzelovoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija trenutno pretražuje Rakarov stan i ured kako bi pronašla eventualne dokaze oko objave Registra branitelja.

http://www.hrt.hr/typo3conf/ext/rgmediaimages/res/mediaplayer.swf

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebooku je ujedno osnovana i grupa Ja sam objavio Registar branitelja!, također kao podrška Rakaru.

arti-201004070629006Podržavatelji grupa krenuli su u akciju te su dogovorili prosvjed podrške ispred policijske postaje u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Okupilo se oko 10 osoba, te su svi prisutni policiji izjavili kako su upravo oni objavili Registar branitelja na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto tih 10 građana nisu zadržani na kriminalističkoj obradi, Borovec je rekao da ''nije bilo dokaza o elementima kaznenog djela'', a na pitanje kako nema kaznenog dijela kada su ti podaci objavljeni na internetu kretko je ogovorio: ''Rekao sam, što sam rekao''.

Građanima koji su policiji rekli da su na internetu višekratno objavljivali dijelove podataka iz Registra branitelja, rečeno je da za razliku od Rakara policija ih nije imala potrebu zadržati, već su ih samo upozorili da je lažno prijavljivanje također kazneno djelo. Dodali su i da će ih kontaktirati radi daljnje obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201004070511006 arti-201004070798006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo