MARKOVINA JE NOVI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA SPLITA: / 'SDP je gori čak i od Željka Keruma'

Image

Nova ljevica objavila je danas koaliciju s Radničkom frontom u Splitu te predstavila svoj izborni program 'Bolja strana Splita'.

6.3.2017.
15:45
VOYO logo

'Naša vizija polazi od pretpostavki da Split danas ne poštuje vlastitu prošlost, da nema ozbiljnu viziju budućnosti, da živi u komunalnom i institucionalnom kaosu i da je neprijatelj vlastitih građana. Ovo posljednje jasno je iz namjere donošenja novog GUP-a, prilikom koje su svi prigovori od strane građana odbijeni, a eventualno usvojeni samo oni koje su podnijeli investitori.

SDP gori od Keruma

Grad danas živi monokulturu turizma. Istina je da bez nje uopće ne bi mogao preživjeti, ali on izjeda svoju supstancu 'štekatizacijom' i privatizacijom javnih prostora ili plaža. Mi smo jedina lijeva opcija jer u ljevicu se SDP uopće ne ubraja: prethodne četiri godine ta stranka je de facto bila na vlasti, bez obzira na kasnije distanciranje od Ive Baldasara, i pokazala je da može biti gora čak i od jednog Željka Keruma', rekao je Markovina, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova ljevica i Radnička fronta navode kako ćete Splitu vratiti zasluženi ponos.

'Malobrojni profitiraju'

'Split je bogat grad izrazito neravnomjerne podjele tog bogatstva. Neprocjenjiva svjetska baština, obala, Marjan, luke, proizvodna i kreativna tradicija, promišljena stambeno-poslovna naselja izgrađena u 20. stoljeću, no prije svega potisnuti mediteranski i dalmatinski pa i europski identitet koji se ogleda u svakom građaninu i svim zajedničkim dobrima od početaka grada, nisu nešto što treba olako prepustiti privatizaciji i komercijalizaciji, samo da bi malobrojni profitirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova ljevica ne pristaje u Splitu živjeti loše. Ne pristajemo živjeti u gradu s 40 tisuća nezaposlenih, gradu privatiziranih parkinga i plaža, napuštenih poslovnih prostora, gradskih naselja bez osnovne infrastrukture i turizmom devastirane gradske jezgre. Ne želimo na to pristajati', poručuju iz Nove ljevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo