PUŠI KU*AC! / Suverenist recitirao Tram 11, pa psovao usred Sabora govoreći o slobodi govora: Jandroković ga u čudu gledao

Zastupnik Marko Milanović Litre u Saboru je izrecitirao vulgarne stihove grupe Tram 11 govoreći da nitko nema pravo prosuđivati gdje je granica slobode govora

25.1.2022.
11:31
VOYO logo

Zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u Saboru je u utorak izrecitirao nekoliko stihova s albuma "Jedan na jedan", repera Tram 11, koji je povučen iz prodaje zbog uvredljivih poruka. Litre je stihove iskoristio kako bi govorio o slobodi govora.

Image
IZAZVALI ZGRAŽANJE /

Menart prekida suradnju s Tram 11, njihov kontroverzni album povlače iz prodaje: Ovi stihovi objašnjavaju zašto

Image
IZAZVALI ZGRAŽANJE /

Menart prekida suradnju s Tram 11, njihov kontroverzni album povlače iz prodaje: Ovi stihovi objašnjavaju zašto

"Referirajući se na tobože sporan stih iz pjesme PŠK, koji glasi "na čelu ti petokraka, u oku dugine boje, u koliko si udruga, što milijardu kuna broje. Puši ku*ac malo Titu, malo Castru, ko Danka partizanka provaljuješ na terasu", bez cenzure je Milanović Litre govorio u Saboru, dodavši da to ukazuje da u Hrvatskoj postoji kultura otkazivanja i političke korektnosti koja ima obilježja i karakteristike vidljive u zapadnim zemljama na rubu kaosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednoumlje političke korektnosti

Milanović Litre u svoj govor nije propustio uvrstiti i uhićenje dvojice muškaraca zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću na Facebooku.

"Politička korektnost i kultura koja se razvija oko te neprirodne i bolesne ideje, prijetnja su slobodi govora na zapadu, ali i u Hrvatskoj. Možda u manjoj mjeri u Hrvatskoj, jer očito da se pod Božinovićevom palicom može završiti u zatvoru zbog komentara na društvenim mrežama. Otkazivanje albuma 'Jedan na jedan' je dokaz da Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti sigurnih prostora i ograničavanja slobode govora. Ponovit ću još jednom: Tram 11 provocira, psuju, šokiraju te preispituju današnje društvo i kulturu, ali ne pozivaju nikoga na nasilje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković u nevjerici slušao

Istaknuo je da nitko nije kompetentan prosuđivati gdje je crta prihvatljivosti slobode govora. "I dok god je tako, bez obzira na političke stavove, trebali bi ih podržati, jer nitko od nas nije kompetentan prosuditi gdje je ta crta prihvatljivosti slobodnog govora. Sloboda govora ili postoji, ili ne", zaključio je Marko Milanović Litre.

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković u nevjerici je slušao psovanje sa saborske govornice, no nije prekidao Milanovića Litru. Kad je završio s govorom, upozorio ga je da takav vulgaran rječnik mogu koristiti reperi, ali ne i saborski zastupnici te ga zamolio da više ne psuje, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo