Marko Đurić: Rok za odgovor je sutra, ne utorak

„Situacija je izuzetno ozbiljna i reč je o suptilnom ili ne tako suptilnom pritisku“

7.4.2013.
22:52
VOYO logo

Savetnik predsednia Srbije Marko Đurić je u "Utisku nedelje" na televiziji "B92" rekao da Beograd do sutra popodne treba da odluči da li prihvata ponudu Brisela o Kosovu.

On je rekao da su zabuni da je rok utorak doneli činovnici, ali da je naša delegacija dobila pojašnjenje od EK, a ako je odgovor potvrdan u utorak bi mogla da se organizuje ceremonija. Đurić kaže da je situacija izuzetno ozbiljna i da je reč o suptilnom ili ne tako suptilnom dodatnom pritisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da li je predsednik Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare poslao poruku da neće biti potpisan sporazum, Marko Đurić je rekao da je to "pogrešan utisak", jer je predsednik rekao da će državno rukovodstvo o tome obavestiti građane sutra, nakon što obavesti sagovornike u dijalogu.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je stvorena atmosfera sa mnogo tuge i mučnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Stvara se atmosfera da je to "Dan d", 72 ili 96 sati. Ako je to što je pročitano toliko neprihvatiljvo, onda je sramota o tome i raspravljati. Jako je loša ta kladioničarska atmosfera, da je ponuđeno ništa , a treba da bude prihvaćeno. Sada kada je rok za naš odgovor skraćen, to je još jedno malo poniženje. -

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo