Nije neslana šala! 'Homofob desetljeća' u Odboru za ljudska prava

Na iznenađenje mnogih, bivša zastupnica HSS-a Marijana Petir imenovana je vanjskom članicom Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

13.12.2012.
19:05
VOYO logo

Kao kandidatkinja Platforme 112, Kuće ljudskih prava i Centra za mirovne studije za vanjsku članicu saborskog Odbora za ljudska prava predložena je Sara Lalić, no taj je prijedlog odbačen.

Za sada nema objašnjena po kojem kriteriju je Marijana Petir imenovana u Odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova profesorica biologije u javnosti je ostala upamćena po brojnim homofobnim izjavama, ali i po tome što je 2008. godine jedina u Saboru digla ruku protiv Zakona o suzbijanju diskriminacije.

'Propagiranje homoseksualnosti'

2010. HRT-u je zamjerila na pristranosti i neobjektivnosti u svim programima, te je javnu televiziju optužila za "propagiranje homoseksualnosti". U svom obrazloženju istaknula je kako HRT nije učinio dovoljno da zaštiti vrijednosni sustav većine tako što je u dječjem programu propagirao emisiju Putovanje onkraj ulice te film Istina o Jane u kojima se propagira LGBT pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biseri za pamćenje

Povodom imenovanja Petir u Odbor za ljudska prava portal Queer.hr podsjetio je na neke njene "bisere".

"Ne može manjina indoktrinirati svoj sustav vrijednosti većini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponašanje homoseksualaca u nekim slučajevima prelazi u agresiju."

"Normalna i ljudska potreba svakog čovjeka je da bude roditelj. I to je sasvim normalno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o sklonosti, to nije nešto što je urođeno. Ne postoji gen za homoseksualnost."

"Kao što oni koji vole odlaziti na nudističku plažu ne hodaju goli po gradu jer znaju da to nije primjereno i u skladu s neki uzusima, isto tako kada je riječ o homoseksualnosti potpuno je jasno da je riječ o okolnosti koju pojedinci mogu kontrolirati ako žele."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovih, ali i nekih drugih izjava, LGBT populacija joj je u lipnju prošle godine dodijelila laskavu titulu "homofoba desetljeća".

S obzirom na sve, sramotno je da je baš bivša HSS-ova saborska zastupnica zasjela u Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo