HDZ-OVCI: 'A GDJE SMO MI?' / Marićev odlazak mnoge je iznenadio, ali vidjelo se da mu je dosta svega: 'Ovo je sada veliki problem za Plenkovića'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Drugi izvor pak navodi kako se već neko vrijeme vidjelo na Mariću da mu je dosta svega, ali ističe kako nije bilo konflikta

7.7.2022.
7:48
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zdravko Marić dao je ostavku na mjesto ministra financija. Službeni razlog ovoga odlaska nije poznat, no postoje određena nagađanja. Jutarnji list pričao je s nekoliko HDZ-ovaca i, kako pišu, prilično ih je iznenadila ova vijest. Naravno, oni koji su bliski premijeru Andreju Plenkoviću govore kako je Marić još ranije htio otići iz Vlade.

"Prvi put je tražio da ode još prije dvije godine, a drugi put prije godinu dana. Sada je bio čvrst oko odluke o odlasku, a Plenković ne voli da nekoga treba moliti. Sigurno premijer nije sretan, ali bilo je jasno da ne može promijeniti njegovu odluku", rekao je jedan od izvora iz HDZ-a te dodaje kako ne zna što Marić planira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAHVALIO SVIMA I OTIŠAO /

Marić na rubu suza otkrio zašto je otišao: 'Ne znam gdje ću sada raditi'; Komentirao i svoju aferu produženi vikend

Image
ZAHVALIO SVIMA I OTIŠAO /

Marić na rubu suza otkrio zašto je otišao: 'Ne znam gdje ću sada raditi'; Komentirao i svoju aferu produženi vikend

Na Mariću se vidjelo da mu je dosta svega

"Ali odlazi u trenutku kad je najpopularniji, najmoćniji i kad ima najveću cijenu na tržištu. Sjećam se da se prije dvije godine kao opcija spominjao Adris."

Drugi izvor pak navodi kako se već neko vrijeme vidjelo na Mariću da mu je dosta svega, ali ističe kako nije bilo konflikta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I sam je rekao da se sada najprije želi dobro odmoriti i da se više ne želi baviti politikom."

'Marić je Plenkoviću bio najbitniji ministar'

S druge strane, neki od članova stranke kažu kako je bilo i neslaganja između njih, pa i oko ovih zadnjih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marić mu je bio najvažniji ministar, i to je sada velik problem za Plenkovića", kaže jedan HDZ-ovac, a pritom dodaje kako u stranci nije najbolje odjeknula vijest da će novi ministar biti Marko Primorac.

HDZ-ovci nezadovoljni Plenkovićevim izborom: Treće bitno imenovanje, a gdje smo mi

"Ljudi odmah primjećuju kako ni on nije član HDZ-a, iako mu je supruga Iskra u stranci. Ovo je već treće bitno Plenkovićevo imenovanje, a da je stranka gurnuta na marginu. Imali smo Paladinu, Đogaša i sad Primorca. Pa gdje smo svi mi, čemu uopće stranka", govori ovaj izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo