PREDSTAVNICA DOBAVLJAČA / Marica Vidaković sporazum Bandića i Peruška nazvala cirkusom: 'Manipuliraju podacima'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ona tvrdi kako je Peruško pristao isplatiti Gradu Zagrebu preko 80 posto starog duga i 100 posto graničnog duga

25.4.2018.
15:50
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško te njegova zamjenica Irena Webber održali su u srijedu konferenciju za medije o dogovoru o nastavku suranje Tiska, Agrokora i Grada Zagreba

Inače, prema ovom Sporazumu produžuje se ugovor o koncesiji na kioske Tiska, kojih je preko 140 u gradu Zagrebu na razdoblje od još pet godina. Najavljeno je da će se od sada na kioscima ponovno moći kupiti ZET-ove karte. Također, dogovoreno je da će Agrokor Zagrebu podmiriti ukupno 60 posto ukupnih potraživanja, jednako kao i ostalim dobavljačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, Marica Vidaković iz Kraša, protiv je spomenutog sporazuma.

"Gradonačelnik Bandić i povjerenik Peruško manipuliraju podacima. Ne govore cjelovitu istinu. Dobavljači su potpisali s Agrokorom sporazum po kojem će naplatiti do 40 posto starog duga. Oni koji nisu potpisali ugovor naplatili bi 10 posto duga. Bandić i njegovi ljudi nisu htjeli uzeti tih 40 posto, već su se postavili kao su oni drugačiji od ostalih dobavljača, posebni, važniji. I kad je postignut osnovni nacrt nagodbe, tad je Bandić shvatio da će izgubiti gotovo 95 posto starog duga, dok bi granični dug čekao četiri godine", izjavila je Vidaković za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona tvrdi kako je Peruško pristao isplatiti Gradu Zagrebu preko 80 posto starog duga i 100 posto graničnog duga.

"Sve ostalo je obmana javnosti. Zagrebu je plaćeno 23,1 milijun kuna, zatim 19, 2 milijuna kuna, 10 milijuna kuna roll-upa i još 5,5 milijuna kuna. To je preko 80 posto starog duga i 100 posto graničnog duga", istaknula je Vidaković u razgovoru za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je kako će oštro protestirati kod izvanrednog povjerenika rekavši kako će ovom prilikom sastaviti prigovor kojeg će dostaviti Fabrisu Perušku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo