MARIĆ RAZOČARAN: / 'Mislio sam da je častan. Što se mene tiče, ovo je poruka svima...'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Slaven Dobrović danas se ispričao ministru financija Zdravku Marić u vezano za njegove izjave oko odlučivanja o kreditu HBOR-a tvrtkama koncerna Agrokor.

13.7.2017.
17:34
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Image
DOBROVIĆ: /

'Povratio sam sjećanje, zabunio sam se i pogriješio. Ispričavam se Mariću'

Image
DOBROVIĆ: /

'Povratio sam sjećanje, zabunio sam se i pogriješio. Ispričavam se Mariću'

'Od prvog dana od kada sam 2006. došao u državnu upravu isključivo sam radio u javnom interesu, a time sam se vodio i kao ministar financija kako bi doprinio stabilnosti financija, rastu gospodarstva i zapošljavanja. Uvijek sam govorio istinu, isključivo govorim istinu, a to se pokazalo i u ovom slučaju kada sam bio teško optužen za određene situacije i segmente', rekao je Marić, prenosi N1.

Tvrdi kako je razočaran u kolegu Dobrovića, ali da će mu oprostiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam Hrvat i katolik'

'Preksinoć je išla jedna neutemeljena optužba koja me je neugodno iznenadila jer je došla od mog bivšeg kolege za koga sam mislio da je častan kolega i čovjek. Kao i uvijek, pokazalo se da sam ja govorio istinu, a da on nije. A što se mene tiče, ovo je svima jasna poruka da se nije dobro olako nabacivati optužbama i neprovjerenim tvrdnjama i informacijama, a što u konačnici udaraju na čast, ugled i dostojanstvo samog čovjeka. Ja sam Hrvat i katolik, tako sam odgojen, prihvaćam ispriku', rekao je Marić.

Na pitanje bi li bilo bolje da HBOR uvijek transparentno izvještava, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Postoje bankarske tajne i treba ih se pridržavati'

'HBOR je važna institucija, razvojna banka koja je u proteklih 20 godina imala važan doprinos u obnovi i razvitku Republike Hrvatske. Djeluje na tržištu i ima brojne klijente. U interesu je puna transparentnost, ali nije moguće za svakog klijenta objavljivati sve informacije, postoje bankarske tajne i njih se treba pridržavati. HBOR i dalje treba biti ključan element gospodarskog razvitka Hrvatske. To se odnosi i na stručne službe i na upravu i na Nadzorni odbor u kojem sjede ljudi s velikom odgovornošću', rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo