Marasović vikao na Fuchsa, Milinović ga smirivao

25.4.2011.
16:59
VOYO logo

Na sastanku koji se u Ministarstvu zdravstva održao u ponedjeljak ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasović verbalno je napao ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa. Razlog povišenim tonovima bio je problem kumulative, koji posljednjih mjesec dana opterećuje splitsku akademsku zajednicu i šteti ugledu liječnika.

Marasovićevo vikanje prekinuo je ministar zdravstva Darko Milinović koji je vodio sastanak i koji je otvoreno stao na stranu ministra Fuchsa, ističući kako ravnatelj splitskog KBC-a ne može na "neprimjeren način razgovarati s članom hrvatske Vlade, kojoj je on potpredsjednik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista se odvijala jedna žučna diskusija, no u njoj nije bilo nikakve zle misli", kazao je Dujomir Marasović dodajući kako mu je bila namjera upoznati Fuchsa s činjenicom da splitski kumulativci, osim na Medicinskom fakultetu, rade još i na forenzici, stomatologiji i na još pet viših škola. Marasović se verbalno sukobu, potvrđuje pak, izložio svjesno.

"Mišljenja sam da je taj problem ministru Fuchsu trebao predočiti netko drugi od uvaženih kolega koji su bili na tom sastanku, no kako se nitko nije usudio, ja sam morao reći istinu. Zadovoljan sam jer sam ministru Fuchsu rekao istinu, koju on očigledno nije znao. Ništa nije izlazilo iz okvira žučne rasprave", kazao je za Slobodnu Dalmaciju ravnatelj splitskog KBC-a. Njegova je dužnost, dodao je, da ukazuje na probleme koji se pojavljuju u splitskom zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na mjesto ravnatelja KBC-a Split i nisam došao kako bih s nekim bio u dobrim odnosima, ili da bih mu se ulagivao, već sam tu da ukazujem na sve ono što je važno za KBC i splitsko zdravstvo. Ne želim sam sebe promovirati, jer ja neću vječno biti ravnatelj, ali ću zato uvijek braniti interese Splita", zaključio je prof. Dujomir Marasović.

Vezani članak:

arti-201104020148006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo