Što dalje? / Mamić: 'Hrvatska ima dovoljno dobrih trenera' - Alilović: 'Možda bi stranac bio dobro rješenje'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Je li hrvatskom rukometu potreban stranac na klupi za iskorak na velikim natjecanjima? Marko Mamić i Mirko Alilović su različitih razmišljanja

26.1.2018.
18:39
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

"Hrvatska ima dovoljno dobrih trenera. Ne padaju mi na pamet neka konkretna imena, ali struka i savez će o tome najbolje odlučiti", kazao nam je Marko Mamić. 

Mirko Alilović razmišlja drukčije. "Možda bi stranac bio dobro rješenje. Ne mogu biti siguran u to, ima i dobrih hrvatskih trenera, ali možda bi strani trener donio razinu više", rekao je Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorena je time polemika o budućem izborniku ukoliko sadašnji definitivno odluči otići s trenutne pozicije. Hrvatski rukomet oduvijek se oslanjao na domaće stručnjake, u kuloarima se sada spominje Hrvoje Horvat mlađi, trenutno Červarov pomoćnik, kao mogući logični nasljednik. Priliku čekaju i drugi.

Mamić: 'Ovo je dodatna snaga za budućnost'

Za sve što su kroz protekle tjedne prošli Marko Mamić ističe da je dodatna snaga za budućnost, poticaj koji može igrati važnu ulogu na nekom od idućih prvenstava. No gdje je ovaj put bio problem? "Falio nam je Duvnjak, koji jedan od najboljih igrača svijeta", istaknut će Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijevi vanjski Kielcea, koji ondje gotovo da ne igra u napadu, na Europskom je prvenstvu stekao potrebno samopouzdanje. "Imam kvalitetu, potrebna mi je samo trenera u mene, povjerenje. Kao i u svemu što čovjek radi."

O budućnosti je optimističan. Ovaj put ulogu je na hrvatsku štetu odigrao i sustav najtecanja. "Imamo kvalitetu koja nas može dovesti do borbe za medalju, ali nekad i sustav bude problem jer neke ekipe su s tri poraza prošle, mi smo ispali s dva poraza", istakno je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo