Malu Mašu operirali 4 i pol sata, uspješno se oporavlja

Maša Lučić, petogodišnja djevojčica koja boluje od Arnold-Chiarijeva sindroma, uspješno je operirana u Chicagu, priopćili su iz Zaklade Sierra koja je pokrila dio troškova operacije.

2.7.2013.
21:48
VOYO logo

Operacija je trajala gotovo 4,5 sata, a Mašin liječnik dr. Frim bio je izrazito zadovoljan učinjenim te je rekao kako je napravio sve što je bilo planirano. Maknuo je kost kralježnice koja je pritiskala mozak, sanirao ožiljke od zadnje operacije učinjene u Hrvatskoj te napravio dekompresiju, priopćili su iz zaklade.

Maša je sada dobro, nalazi se na odjelu intenzivne njege i uz nju je čitavo vrijeme njezina obitelj. Jutros je već sjela i tražila da gleda crtić. Nakon nekoliko dana provedenih na intenzivnoj skrbi slijedi kontrola te dogovor o postoperativnoj terapiji. Za neke veće promjene morat će se sačekati koji mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo i u strahu i pod stresom i umorni od čekanja svih ovih godina, ali sad smo presretni što je Maša operirana i što je operacija sretno završila. Veliko hvala hrvatskim građanima i svima koji su nam pomagali, jer bez njih ne bi dobili ovu priliku", kazali su Mašini roditelji.

Podsjetimo, za Mašinu operaciju su građani prikupili 850.000 kuna, a preostalih 150.000 kuna je uplatila Zaklada Sierra. Na liječenje u Ameriku otputovala je 21. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo