RTL ZVIJEZDE U AKCIJI / Mali pobjednici zadivili svoje poznate roditelje

Image

Poznate dame, među kojima su i RTL-ove novinarske zvijezde Ana Brdarić Boljat i Amela Čilić, priključile su se akciji kojom žele potaknuti dječju igru i aktivnost. Uz pomoć pedometra, uređaja koji mjeri učinjen broj koraka, otkrile su koliko su ih napravili njihovi mali pobjednici.

24.9.2012.
12:00
VOYO logo

Ovog ljeta sport i kretanje bili su u prvom planu. Nakon što smo pronašli najbolju europsku nogometnu momčad, u kolovozu smo na Olimpijskim igrama u Londonu saznali koji su najbolji svjetski sportaši i sportašice.

Možda niste znali, ali prvaci nisu prisutni samo na ovim sportskim natjecanjima. Svakodnevica beba i male djece jednaka je pripremama najboljih svjetskih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema stručnjacima za kretanje djece, mališani između prve i treće godine u jednom su danu sposobni napraviti jednako koraka kao maratonac za vrijeme natjecanja.

Najbolje bismo shvatili svakodnevne izazove beba kada bismo percipirali težinu penjanja na trosjed koji nam doseže prsa; penjanja uz ljestve kada nam je prva stepenica do pupka ili pak svladavanja katova putem stepenica koje su približno visine naših koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, za to nemamo previše mogućnosti, tako da samo možemo zamišljati s kojim se sve izazovima svakodnevno suočavaju bebe.

Mališan koji uči hodati potroši energiju jednaku onoj koju odrasla osoba potroši za dvosatno trčanje ili dvoipolsatno plivanje. Dijete koje je prohodalo dnevno prijeđe udaljenost od čak 29 nogometnih igrališta.

Kao dio programa, Pampers je uz pomoć poznatih osoba ispitao koliko su njihova djeca aktivna i nalazi se među njima možda neki novi olimpijac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedometar, koji su osam sati nosili mališani, pokazao je koliko koraka i koju udaljenost prijeđu svakodnevno.

Mali Ante, sin RTL-ove zvijezde Ane Brdarić Boljat, ima dvije godine te hoda i trči s velikim samopouzdanjem. Stoga je pedometer pokazao točan broj prijeđenih koraka. Mali pobjednik napravio je 10.213 koraka što potkrepljuje mamine tvrdnje da je prava energetski tempirana bomba i ukoliko je budan, neprestano je u pokretu. To je naravno prirođeno jer su svi u obitelji aktivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Moj mali Ante doista nikad ne miruje. Toliko je nestašan da mi se čini kako je nekoliko koraka uspio napraviti i tijekom popodnevnog spavanca", rekla je RTL-ova urednica i voditeljica, Ana Brdarić Boljat.

Sin RTL-ove novinarke Amele Čilić, Val, nedavno je navršio dvije godine. Mali Val izuzetno je aktivan budući da u svemu slijedi svog starijeg brata. Val je vrlo brz i prema pedometru, on je u osam sata napravio 7200 koraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Val je jako nestašno dijete pa mu je pedometar bio zanimljiviji za loptanje s bratom nego za mjerenje. Ipak, uspjeli smo ga smiriti i izmjeriti korake. Mene i mog supruga doista je zadivilo koliko su djeca aktivna i koliko energije potroše tijekom dana", izjavila je RTL-ova reporterka Amela Čilić.

Kao što je mini istraživanje pokazalo, djeca imaju posebnu energiju kako bi savladali svakodnevne jednostavne prepreke koje su za njih pravi izazov. Važno je podržati ih koliko god je to moguće te im osigurati najbolju opremu i odjeću koja je udobna, mekana te ih ne sputava u slobodnom kretanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom kad se mala beba počne kretati, nema ničeg što će je spriječiti u postizanju zacrtanih ciljeva. Od sada se svaki mali šampion može priključiti igri koja nikad ne prestaje i biti sve spretniji, na oduševljenje svojih roditelja.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo