PRIJETE NESTAŠICE / Mali distributeri goriva na koljenima: 'To je neodrživo, mi zakonski ne smijemo raditi s minusom. Ova mjera znači zatvaranje...'

Image
Foto: Pixsell

Zatvorit ćemo svi mi mali distributeri, nas oko 150. Ne možemo raditi i da, doći će do nestašice. Svi smo mi na rubu gradova, sela, mi mali distributeri. Tu gdje smo mi nijedan veliki neće doći, navodi Tomislav Šestan iz Udruge vlasnika malih benzinskih postaja

21.6.2022.
9:42
Pixsell
VOYO logo

Kako je Vlada u ponedjeljak odlučila fiksirati najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama, od ponoći su skočile cijene goriva na benzinskim crpkama na autocestama. Reporterka N1, Jelena Bokun, posjetila je jutros benzinsku crpku na autocesti A1 kod odmorišta Desinec gdje su cijene već od ponoći veće. Benzin je od ponoći tamo skočio na 14,57 kuna, a dizel na 14,06 kuna.

Na autocestama nisu zamrznute cijene zbog, kako je rekao premijer Andrej Plenković, turističke sezone. S druge strane, cijene goriva su fiksirane na svim drugim postajama - benzin je 13,50 kuna, a dizel 13,08 kuna dok je plavi dizel 9,45 puna po litri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti će se sigurno informirati o cijenema, ali tek treba vidjeti hoće li silaziti s autoceste kako bi točili jeftinije gorivo. Mali distirbuteri, vlasnici malih benzinskih postaja koji kažu da će jednostavno morati – zatvoriti.

Image
CIJENA SEZONE /

Gorivo do kraja ljeta ide i do 17,5 kuna?! Stručnjak strahuje od novog udara na jesen: 'Ako se ovo nastavi, bit će bolno'

Image
CIJENA SEZONE /

Gorivo do kraja ljeta ide i do 17,5 kuna?! Stručnjak strahuje od novog udara na jesen: 'Ako se ovo nastavi, bit će bolno'

Mali distributeri: 'To je neodrživo, mi zakonski ne smijemo raditi s minusom'

Mali distributeri u Hrvatskoj zauzimaju oko 20 posto tržišta, a N1 je posjetio jednu takvu benzinsku postaju u Klinča Selu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova mjera od jučer znači zatvaranje svih malih benzinskih postaja. Od danas je većina velikih dobavljača digla veleprodajne cijene i mi više ne možemo poslovati sa zamrznutim cijenama. Od danas smo u gubitku s eurodizelom 1,23 kune, benzinom 24 lipe, a plavim dizelom 1,54 kune. To je neodrživo, mi zakonski ne smijemo raditi s minusom", rekao je vlasnik postaje Tomislav Šestan iz Udruge vlasnika malih benzinskih postaja.

Dodaje da prijeti nestašica goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tu gdje smo mi, mali distributeri, nijedan veliki neće doći'

"Zatvorit ćemo svi mi mali distributeri, nas oko 150. Ne možemo raditi i da, doći će do nestašice. Svi smo mi na rubu gradova, sela, mi mali distributeri. Tu gdje smo mi nijedan veliki neće doći. Puno sela u Slavoniji, Zagorju, Dalmaciji će ostati bez goriva. Neće imati gdje točiti, morat će voziti 50 kilometara do prve postaje”, kazao je Šestan.

Danas u 11 sati imaju sastanak s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem, a Šestan očekuje da će ministar saslušati njihove probleme, imati razumijevanja i da će se naći rješenje prihvatljivo za sve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo