MALI DIONIČARI PREDLAŽU: / 'Evo našeg plana spasa za Agrokor... Za početak, Konzum bi definitivno trebao ići u stečaj'

Image
Foto: PIXSELL

Prema modelu koji predlažu mali dioničari, u stečaj bi tako, među ostalima, išao Konzum.

9.2.2018.
12:02
PIXSELL
VOYO logo

Udruga manjinskih dioničara Agrokora dala je prijedlog za alternativno rješenje plana nagodbe vjerovnika.

'Plan baziran na pravičnosti, pravdi i podjeli imovine'

Na današnjoj su konferenciji za medije tako predložili model prema kojem bi u stečaj išle one Agrokorove tvrtke koje su najviše u problemima i generiraju gubitke, dok bi uspješnije tvrtke nakon dokapitalizacije mogle nastaviti poslovati. Prema modelu koji predlažu mali dioničari, u stečaj bi tako, među ostalima, išao Konzum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš plan baziran je na pravičnosti, pravdi i podjeli imovine tako da nitko ne bude zakinut. Imovina Agrokora bi ostala u hrvatskoj i dionicama bi se trgovalo u Hrvatskoj. Zašto manjinski dioničari kompanija u regiji, poput Kiseljaka iz Sarajeva, neće izgubiti svoj novac nego će i dalje nastaviti trgovati svojim dionicama. Ja sam dioničar Mercatora, u Sloveniji nije takva situacija kakva je u Hrvatskoj, što je vrlo čudno', rekao je zamjenik predsjednika Udruge Miroslav Jeličić-Purko.

'Sami procijenite jesu li savjetnici skupi'

Dodaje da bi izvanredna uprava Agrokora trebala vjerovnicima ponuditi nekoliko prijedloga nagodbe. Upitan za skupe savjetnike, Purko kaže da ovaki slučajevi imaju maksimalno 25 do 30 savjetnika jer se radi samo financijsko restrukturiranje. Ističe i da sve Agrokorove kompanije imaju uprave koje primaju plaću za svoj posao. 'Texo Management košta oko 8000 kuna na sat, pa sami procijenite je li to skupo', rekao je Purko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo