OGLASILA SE I POLICIJA / Malenica i Milić uživo slušali ustašku pjesmu BBB-a: 'To čini štetu hrvatskom nogometu. Policija mora postupati'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog iste pjesme na utakmici Hrvatske i Turske u Osijeku je uhićeno 12 navijača, a navodno su članovi Bad Blue Boysa htjeli iskazati potporu kolegama. Jedan navijač je u Gorici držao i poruku 'Izdržite braćo'

22.10.2023.
16:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

I nakon nepunih ni deset dana, na tribinama, ali ovoga puta u Zagrebu, još jedno kažnjivo navijanje jer orila se ustaška pjesma.

Ovoga puta Dinamovi navijači na utakmici protiv Gorice pjevali su spornu pjesmu ispod velike zastave s grbom koji počinje bijelim poljem. Vlada danas oštro osuđuje takvo ponašanje, koje su na tribini uživo čuli i sam ministar pravosuđa Ivan Malenica te glasnogovornik Vlade, Marko Milić. Osuđuje i Dinamo, ali nitko ne želi pred kamere, jedino HNS zna da će zbog svega kazniti klub. Na identifikaciji navijača radi zagrebačka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, za RTL su odgovorili iz Ministarstva pravosuđa i uprave:

"Osuđujemo takvo neprimjereno navijačko skandiranje koje predstavlja negaciju sporta i čini štetu hrvatskom nogometu, ali i svim ostalim navijača koji su došli gledati utakmicu u normalnom ozračju. Na policiji i nadležnim tijelima je dalje da postupaju", odgovorili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog iste pjesme na utakmici Hrvatske i Turske u Osijeku je uhićeno 12 navijača, a navodno su članovi Bad Blue Boysa htjeli iskazati potporu kolegama. Jedan navijač je u Gorici držao i poruku "Izdržite braćo".

O svemu se oglasila i zagrebačka policija. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK „Gorica“ i GNK „Dinamo“, odigranoj jučer, 21. listopada 2023. s početkom u 18.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, policijski su službenici prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

U službene prostorije policije privedene su ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira- dva gostujuća navijača, obojica maloljetnici, privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog alkoholiziranosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija provodi kriminalističko istraživanje sukladno čl. 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te će temeljem snimaka i fotografija poduzeti sve mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinitelja te sankcioniranja sukladno važećim zakonskim propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ustaške pjesme zapravo su četničke: Kad na tribinama ori “Jure i Boban” Kovačić na terenu čuje “Hvala tebi Čiča Dražo”

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo