MALENI SPLIĆANIN IMA VELIKO SRCE: / Fredi od svog džeparca dao 150 kuna za napuštene mace

Image
Foto: Facebook

Vjerojatno nema ničeg ljepšeg i plemenitijeg nego pomoći onima koji su slabi, nemoćni i nezaštićeni. A i od toga vjerojatno ljepšeg nema nego kada takva pomoć stigne od najmlađih.

17.3.2017.
21:35
Facebook
VOYO logo

Jedan takav dirljiv primjer podijelili su ovih dana s drugima iz splitske udruge za dobrobit i zaštitu mačaka Deseti život. Njima je, naime, 200 kuna poslao sedmogodišnji Fredi.

Poslao je novac i udruzi koja brine o psima

On je udruzi koja udomljava i skrbi o uličnim mačkama poslao 150 kuna odvojenih od svoga džeparca, te još "maminih 50 kuna" kako je napisao, da bi svota bila zaokrzužena. Sve je to maleni Fredi napisao u popratnom pisamcu istaknuvši "volim životinje!", a dirnuti njegovom gestom, volonteri spomenute udruge objavili su na Facebooku fotografiju Fredijeve donacije i pisma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz njihove objave sazanje se da je Fredi dio svoje ušteđevine poslao i udruzi koja na sličan način brine o napuštenim psima.

"Hvala svima koji su ga odgojili kako treba"

"Dok po cijelom Splitu monstrumi koji uživaju u tuđoj patnji, patnji nemoćnih i gladnih, ostavljaju otrov, a sprovoditelji zakona se oglušuju i rugaju (valjda će kad bude manje mačaka i pasa biti manje gladi u svijetu) nas na životu i pri zdravoj pameti održavaju spašene mace, vi i rijetke hvalevrijedne geste djece. Dječak Fredi je izdvojio svoj džeparac za ničije mace kojima je potrebna pomoć i poslao nam donaciju od 200kn. Nije zaboravio ni na pse za koje je poslao donaciju udruzi koja skrbi o njima. U ime svih maca, naše udruge i svih ljubitelja maca veliko hvala Frediju na ovakvoj plemenitoj gesti. Hvala njegovim roditeljima i njegovoj teti Ani iz vrtića što su hranili njegovu ljubav i empatiju prema slabijima od sebe i odgojili ga kako treba", stoji u objavi volontera iz udruge Deseti život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo