moći će hodati / Maleni Šimun operiran u SAD-u, ponosna majka poručila: 'Moj lav je dobio bitku nakon punih 9 sati'

Image
Foto: Facebook

Liječnici su dječaku amputirali lijevu natkoljenicu koja nema funkciju te obavili rekonstrukciju kuka i desnog stopala

13.9.2019.
10:02
Facebook
VOYO logo

Maleni Šimun Stojanović iz Županje operiran je u bolnici u West Palm Beachu na Floridi.

Zahtjevna operacija trajala je devet sati, a Šimun bi nakon svega trebao prvi put stati na noge i prohodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S Božjom pomoći, Šimunova operacija dobro je prošla, dr. Paley je zadovoljan tijekom i završetkom operacije, Šimun je pospan, ali dobro. Sada je u sobi sa svojim roditeljima.Operacija je trajala punih 9 sati i ona je sada iza nas, sada je potrebna snaga i strpljenje za dalje što slijedi, da ga boli što manje i da bude sve dobro.
Znamo da vas sve zanima kako je i šta se događa, previše je odgovarati ponaosob porukama, pa vas molimo za strpljenje i da Šimunove roditelje puno ne opterećujete porukama, potrebni su najviše Šimunu. Hvala Vam Od ovoga trenutka idemo dan po dan. Hvala Vam svima što ste Šimuna i njegove roditelje imali u svojim molitvama i mislima", objavljeno je u grupi Za šimunov korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obavljenih pregleda, vrhunski stručnjak dr. Dror Paley, koji rješava najteže ortopedske slučajeve u svijetu, sa svojim liječničkim timom dječaku je amputirao lijevu natkoljenicu koja nema funkciju te obavio rekonstrukciju kuka i desnog stopala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimun je rođen u studenome 2017. s brojnim malformacijama, u nogicama mu nedostaje više od 25 kostiju, čašica u kuku te cijelo koljeno u lijevoj nozi, a ima i duplicirani femur (bedrena kost).

Dječak je s roditeljima u SAD otputovao 30. kolovoza. Smještaj su im u svome stanu, udaljenom približno pet kilometara od bolnice, osigurali supružnici iz Rovinja, koji žele ostati anonimni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko dugo će biti hospitaliziran ovisit će o tijeku oporavka. Dječak će minimalno šest tjedana biti u gipsu i potom slijedi rehabilitacija. Kada skine gips i otekline mu splasnu, kreće se u izradu prve proteze, koja se čeka oko četiri tjedna, javlja Glas Slavonije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo